Na 87. mieste štartuje v rebríčku Billboard Hot 100 skladba Body and Soul od Tonyho Bennetta a zosnulej Amy Winehouse. Legendárny spevák sa týmto výsledkom zapísal do histórie, pretože sa mu podarilo dostať do Top 100 ako najstaršiemu interpretovi v dejinách. Vekom 85 rokov a dva mesiace prekonal doterajší rekord Georgea Burnsa, ktorý v marci 1980 bodoval so skladbou I Wish I Was Eighteen Again vo veku 84 rokov a dva mesiace.

Pre Bennetta ale spomenutý rekord nie je jediným. Spevák sa totiž v Top 100 rebríčka Billboard naposledy objavil v novembri 1967 a to s piesňou For Once in My Life. Do najlepšej stovky teda prenikol po 43 rokoch a 10 mesiacoch, čo je nový rekord, ktorého doterajším držiteľom bola ikona Otis Redding.

Prvú skladbu v rebríčku mal Tony Bennett už v roku 1958 (Young and Warm and Wonderful na 59. mieste), presne pred 53 rokmi a dvoma mesiacmi, čo je ďalším rekordom. Ide totiž o najdlhší časový úsek, v rámci ktorého sa jedinému interpretovi podarilo v rebríčku Billboard Hot 100 bodovať.


Tony Bennett & Amy Winehouse - Body and Soul

Na rebríčka je už tretí týždeň skladba Moves Like Jagger od speváčky Christiny Aguilery a skupiny Maroon 5. Pieseň vznikla pri príležitosti finále talentovej súťaže The Voice. Videoklip k nej mal premiéru 8. augusta, pričom si v ňom zahral aj spevák skupiny The Rolling Stones Mick Jagger.

Nič sa nezmenilo ani na ďalších troch miestach. Na druhej priečke v aktuálnom vydaní rebríčka je balada Someone Like You od anglickej speváčky Adele. Rovnako ako pred siedmimi, štrnástimi, i dvadsaťjeden dňami je na trojke popová skupina Foster The People so skladbou Pumped Up Kicks. Singel Party Rock Anthem od elektro-popovej formácie LMFAO je opäť na štvrtej priečke. Prvú päťku aktuálne uzatvára formácia Gym Class Heroes s hosťujúcim Adamom Levineom z Maroon 5 s hitom Stereo Hearts.

Americký singlový rebríček Billboard Hot 100 (12. septembra 2011 - 18. septembra 2011):

01. Maroon 5 featuring Christina Aguilera - Moves Like Jagger
02. Adele - Someone Like You
03. Foster The People - Pumped Up Kicks
04. LMFAO - Party Rock Anthem
05. Gym Class Heroes featuring Adam Levine - Stereo Hearts
06. Bad Meets Evil featuring Bruno Mars - Lighters
07. Cobra Starship featuring Sabi - You Make Me Feel
08. Rihanna - Cheers (Drink to That)
09. Nicki Minaj - Super Bass
10. Lady Gaga - You and I

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Keystone, Steffen Schmidt