Americká hardrocková kapela Guns N' Roses ohlásila, že sa po piatich rokoch opäť vydá na turné po Spojených štátoch amerických. Skupina už zverejnila termíny 30 koncertov. Ako informoval magazín Billboard, rockeri svoje turné odštartujú 28. októbra v Amway Centre Arene v Orlande na Floride. Ešte predtým, 2. októbra, Guns N' Roses vystúpia na Rock In Rio Festivale v brazílskom Riu de Janeiro.

Kapela v súčasnej zostave, ktorú spolu s frontmanom Axlom Roseom tvoria klávesáci Dizzy Reed a Chris Pitman, gitaristi DJ Ashba, Ron "Bumblefoot" Thal a Richard Fortus, dlhoročný basgitarista Tommy Stinson a bubeník Frank Ferrer, minulý rok absolvovala turné po Južnej Amerike, Kanade a Európe. V roku 2010 vystúpila tiež na festivaloch Reading a Leeds vo Veľkej Británii.

Ashba nedávno prezradil, že frontman kapely má pripravených množstvo nových, už nahratých skladieb, ktoré by vystačili na zaplnenie troch albumov. Ostatnou nahrávkou Guns N' Roses je Chinese Democracy z roku 2008, ktorý bol zároveň prvým albumom s novým materiálom kapely od roku 1991.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/gunsnroses