Speváčka Marie Rottrová plánuje po avizovanom ukončení kariéry cestovať, navštevovať divadlá, chodiť častejšie do kina a tráviť viac času s rodinou, napríklad s vnúčatami v Kanade. V rozhovore pre agentúru SITA čoskoro 70-ročná hviezda uviedla, že v uplynulých rokoch jej koncerty neustále pribúdali a tak na súkromné aktivity takmer nemala čas. "Koncerty sú fajn, mám skvelé publikum, ale aj ja chcem chodiť na koncerty, do divadla a do kina. Už sa na to teším," povedala Rottrová.

Speváčka o ukončení kariéry rozmýšľala už dlho a 70. narodeniny pre ňu boli príležitosťou, kedy to oznámi svojim priaznivcom. "Som rozhodnutá a verím, že robím dobre. Je smutné končiť až vtedy, keď už o vás nie je záujem," poznamenala rodáčka z Ostravy.

Speváčka, ale i textárka, skladateľka, pianistka a moderátorka sa s fanúšikmi rozlúči na turné s názvom Vše nejlepší Tour 2011, ktoré odštartuje v stredu 19. októbra v Žiline a ukončí ho 8. decembra v pražskej Tesla aréne. Na šnúre, kde sa po jej boku predstavia Petr Němec, Jaroslav Wykrent, Petr Spálený a skupina Neřež, zároveň oslávi svoje jubileum. "Budem oslavovať na javisku v pätnástich mestách v Česku a na Slovensku. No a narodeniny strávim so svojou rodinou, muzikantmi a priateľmi," uviedla speváčka. Na Slovensku sa predstaví štyrikrát - okrem spomenutej Žiliny aj v Bratislave (3. novembra), Košiciach (16. novembra) a Brezne (17. novembra).

Najväčšími hitmi Marie Rottrovej sú skladby Řeka lásky, Lásko, Markétka, S tím bláznem si nic nezačínej (dueto s Pavlem Bobkem), Lásko voníš deštěm, Večerem zhýčkaná alebo Žaluzie. Počas svojej viac ako 40 rokov trvajúcej kariéry sa pravidelne umiestňovala v ankete Zlatý Slavík v Top 10, pričom jej maximom bola 3. priečka z roku 1971. V tom istom roku získala aj Cenu publika na Bratislavskej lýre. O štyri roky neskôr si z tohto podujatia odniesla cenu Bronzová lýra za pesničku Nestůj, běž dál.

Vitálna speváčka nemá recept na to, ako byť vo forme aj na prahu sedemdesiatky. "Som činorodá a veselá, neberiem sa príliš vážne a mám rada ľudí. Bývam nadšená z maličkostí a takmer nič ma nedokáže rozhodiť. Ak chcete, tak toto môže byť môj recept," povedala na záver slávna hudobníčka.







--
Zdroj: SITA
Foto: Exclusive Agency