Anglická kapela The Cure odohrá 15. novembra na koncerte v londýnskej Royal Albert Hall skladby zo svojho debutového albumu Three Imaginary Boys (1979), ako aj z nasledujúcich nahrávok Seventeen Seconds (1980) a Faith (1981). Po tom, ako kapela tento rok odohrala takéto koncerty s názvom Reflections v Austrálii, pripravuje sa okrem Royal Albert Hall aj na losangeleské Pantages Theatre a newyorské Beacon Theatre, kde vystúpi v dňoch 21. - 23. a 25. - 27. novembra.

Každý z albumových setov bude trvať približne 40 minút, pričom organizátori očakávajú, že sa koncert pravdepodobne predĺži o prídavky v celkovej dĺžke 30 minút. Na slávnom londýnskom pódiu si okrem súčasnej zostavy The Cure zahrá aj bývalý člen kapely, bubeník a klávesák Lol Tolhurst. Záujemcovia o tento koncert si budú môcť kúpiť lístky už v piatok.

Legendárna formácia The Cure sa ocitla na zozname pätnástich nominantov do Rock'n'rollovej siene slávy pre rok 2012, ktorý zverejnili tento mesiac. Okrem nich sa na ňom tiež nachádzajú Joan Jett & the Blackhearts, kapely Heart, Rufus with Chaka Khan, Guns N' Roses, hip-hopové duo Eric B. & Rakim, bluesman Freddie King či skupiny The Faces a The Spinners.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza