Anglický hudobník Elton John potvrdil, že sa podieľa na tvorbe novej štúdiovej nahrávky americkej speváčky Lady Gaga. V šou Zanea Lowea v rádiu Beats 1 tiež uviedol, že nasledujúci deň s ňou bude písať skladby.

"Počul som dve piesne, ktoré sú brutálne. Sú to jednoducho úžasné piesne," uviedol Elton John, ktorý tiež prezradil, že hudobné novinky by sa dali prirovnať k jej hitom You and I či Bad Romance. Tretiu sólovú štúdiovku Artpop (2013) však opísal ako nevydarenú. "Nebol to dobrý album a myslím, že by to sama uznala," skonštatoval kriticky 68-ročný hudobník.

Naopak, turné a album Cheek To Cheek (2014), na ktorých spolupracovala so spevákom Tonym Bennettom, vystúpenie na udeľovaní Oscarov a rola v hororovej antológii American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel, boli podľa neho výborné. "Myslím, že je skvelá skladateľka. Pre mňa je to Stefani Germanotta, milujem ju a záleží mi na nej - je to krstná mama mojich dvoch detí," vysvetlil svoj vzťah k 29-ročnej Newyorčanke.

Elton John vydá vo februári nový album, vypočujte si prvý singel Looking Up

Lady Gaga o spomínanej hudobnej novinke informovala počas rozhovoru na 73. ročníku udeľovania cien Zlatý glóbus. Ako uviedla, album plánuje vydať počas tohto roka, avšak presný dátum neprezradila. Okrem Eltona Johna sa na tvorbe pripravovanej novinky podieľal aj producent Mark Ronson. Ten sa pre denník London Evening Standard vyjadril, že s Gagou na albume spolupracoval v jeho londýnskom štúdiu. "Prial by som si s ňou pracovať viac - je to neuveriteľná speváčka a skladateľka," pochválil kolegyňu autor hitu Uptown Funk. Pripravovaný album prinesie tiež spoluprácu s producentom RedOneom či talianskym producentom a dídžejom Giorgiom Moroderom.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Elton John, Lady Gaga