Zdá sa, že Ben Cristovao veľmi dobre vie, čo robí. Bývalý finalista a aktuálny porotca SuperStar nedávno zverejnil nový videoklip ku kontroverznej skladbe Nejlepší. Dokonale tak využil mediálnu pozornosť, ktorú mu prináša aktuálny ročník speváckej šou. Už teraz je jasné, že miláčik ženského publika má na konte ďalší hit.

Talentovaný spevák a raper česko-angolského pôvodu patrí dodnes medzi najúspešnejších finalistov Česko Slovenskej SuperStar aj napriek tomu, že súťaž nevyhral. Podobne ako Celeste Buckingham, aj Ben Cristovao potvrdzuje pravidlo, že nielen víťazi speváckych šou môžu mať úspešnú kariéru. 

Nový videoklip k sebaistej nahrávke pod názvom Nejlepší spevák zverejnil necelé dva mesiace odkedy vyšla skladba Padam. Tú naspieval spolu s Máriou Čírovou pre film Backstage, v ktorom si aj zahral jednu z postáv. Do dnešného dňa má klip viac ako šesť miliónov prehratí a čísla zrejme ešte výrazne porastú, nakoľko v Česku je premiéra spomínaného filmu plánovaná až na 7. júna.


"Imigrant" z Plzne

Podobne ako u väčšiny svojich skladieb, aj v prípade novinky Nejlepší sa s textom vyhral sám Ben a inšpiráciu čerpal vo svojom vlastnom živote. O následnú produkciu sa postaral spevákov dvorný producentský tím The Glowsticks. "Chceli sme predať trochu pozitívnej energie, ktorej sme pri cestách Indiou načerpali nekonečno," napísal Ben na svojom Facebooku.

Pozitívny prístup k životu sála nielen z vizuálu, v ktorom sa spevák predviedol v štýlových exotických outfitoch, ale aj zo samotného textu skladby. Cristovao však bez okolkov priznáva, že nemá núdzu o neprajníkov a ani rasistické poznámky sa mu nevyhýbajú: "A pohodovej den, i když mi paní na ulici řekla 'imigrante, vrať se spátky'. A pohodovej den, protože jsem se narodil v Plzni a za pár dní tam pojedu na svátky. A pohodovej den, protože jsem se naučil si blbý kecy prostě nepustit k tělu. A pohodovej den, protože na lidi, co řeší lidi podle barvy, seru. Sorry."

Úsmevný text zrejme bude v najbližších mesiacoch rezonovať v ušiach všetkých spevákových fanúšikov. Či však skladbu budeme počuť aj v rádiách je otázne, nakoľko v texte nechýba ani sarkastický návod na to, ako uspokojiť svoju partnerku v posteli: "Udělej ji masáž a pak klesni dolů. A vylízej ji celou jako Nesquik. Jestli nevíš jak, zeptej se lesby." V každom prípade Ben novinkou potvrdil svoju pozíciu jedného z najsledovanejších interpretov česko-slovenskej scény v súčasnosti. Vizuál k singlu Nejlepší má za necelé dva týždne už takmer 800-tisíc pozretí.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube / Timbalada

Súvisiaci interpreti: Ben Cristovao