Na záver piatkového večera festivalu Open Jazz Fest vystúpi hviezda mladej rakúskej jazzovej generácie, klavirista a perkusionista David Helbock, čerstvo ocenený prestížnou rakúskou cenou Outstanding Artist Award.

David Helbock vystúpi v rámci kvarteta, ktoré vytvoril špeciálne na objednávku festivalu a spojil v ňom dva zo svojich nesmierne úspešných projektov, s ktorými sa nedávno predstavil pred takmer 15 000 divákmi na najväčších festivaloch v Latinskej Amerike. Kvarteto sa predstaví v zložení - David Helbock (klavír), Simon Frick (husle), Reinhold Schmölzer (bicie) a Raphael Preuschl (basa, ukulele).

Frick-Helbock Duo live @ Providencia Jazzfestival Santiago

Okrem Helbocka sa na Open Jazz Feste 2012 predstavia mená ako Justin Echols, David Kollar Trio, Zuzana Lapčíková Quintet, Pavol Bodnár & EccJazzional Band, Mo'Blow, Marek Bałata Chopin Quintet a ako headliner festivalu vystúpi nekorunovaný kráľ jazzových bicích Billy Cobham, ktorý sa so svojím sextetom vracia pred slovenské publikum po šiestich rokoch.

Billy Cobham - live

Vstupenky na festival, ktorý sa uskutoční 20. a 21. júla na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom, je možné zakúpiť v predpredajovej sieti Ticketportal. Jednodňový lístok stojí 15 €, dvojdňová permanentka zas 20 €.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Matej Šálek, PR manažér podujatia.

Súvisiaci interpreti: Billy Cobham