Dan Bárta je úspešný nielen doma, ale aj na medzinárodnej hudobnej scéne. Zahraničné publikum mohlo jeho umenie obdivovať na koncertoch v Portugalsku a v Španielsku, a nedávno vystúpil aj s prvoligovým hudobníkom Bobby McFerrinom v Bratislave a na hlavnej scéne festivalu Colours of Ostrava.

"Hral som na street festivale v Bruseli s looperom En:druem, na festivale vážnej hudby v Santiagu, či v kluboch na Cypre a v Belgicku s jazzovým triom Roberta Balzara. Spoločné vystúpenia s Bobbym McFerrinom, s ktorým sme sa na pódiu stretli už po šiestykrát, boli pre mňa vlastne iba vrcholom sezóny," zrekapituloval Dan Bárta.

"Vždy ma poteší, keď ľudí v zahraničí, ktorí o mne logicky vedia len veľmi málo, strhneme na svoju stranu," priznal Dan Bárta, ktorý po každom vystúpení strávil polhodinu fotografovaním sa s fanúšikmi a podpisovaním albumov. Po návrate z juhu Európy si interpret zaspieval aj s Bobbym McFerrinom. S hudobníkom sa predstavil na koncerte v Bratislave (reportáž) a aj na všetkých troch vystúpeniach v Českej republike.

Bobby McFerrin & Dan Bárta - live

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.

Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta