Americká progresívna metalová kapela Mastodon zrušila šestnásť koncertov, ktoré mala absolvovať od 7. augusta do 3. septembra. Dôvodom je bližšie nešpecifikovaná rodinná záležitosť.

Štvorčlenná formácia, ktorá minulý rok obsadila vrchné priečky koncoročných rebríčkov metalových médií s albumom Once More 'Round the Sun, sa mala v spomínanom období predstaviť napríklad v Montreale, Osle, Hamburgu, Berlíne, Petrohrade, Moskve, Istanbule či Aténach.

Na Islande, kde mali Mastodon zahrať 5. septembra, nakoniec vystúpi 5. decembra v rámci festivalu Rokkjötnar. Na koncertné pódiá by sa mali vrátiť koncom septembra, keď odštartujú juhoamerické turné.


Skupina Mastodon vznikla v roku 2000 v Atlante a tvoria ju spevák a basgitarista Troy Sanders, gitaristi Brent Hinds a Bill Kelliher a bubeník Brann Dailor. Debutovali v roku 2002 albumom Remission, po ktorom nasledovali nahrávky Leviathan (2004), Blood Mountain (2006), Crack The Skye (2009), The Hunter (2011) a spomínaný Once More 'Round The Sun (2014). Na svojom konte majú dve Kerrang! Awards, dve Metal Hammer Golden Gods Awards a tiež tri nominácie na Grammy.


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/Mastodon

Súvisiaci interpreti: Mastodon