Česká skupina Mig 21 prichádza so zamilovanou novinkou Život zdá se sladký, ktorú napísal frontman Jiří Macháček. Textom k novej piesni sa zamestnával, aby zabudol na úpornú bolesť chrbta, ktorá ho niekoľko mesiacov trápila. Život zdá se sladký zaznie spolu s ostatnými hitmi skupiny Mig 21 na koncertoch v rámci festivalovej sezóny.

"Život zdá sa sladký, nevráti sa späť," spieva Jiří Macháček v novom energickom singli o sile prítomného okamihu. "Text vznikal v bolestiach. Teda nie, že by ich spôsoboval, ale skôr od nich oslobodzoval," hovorí spevák. "Boli to bolesti chrbta. Také by som nikomu neprial. Teraz už sa tomu len smejem, ale tú pesničku už budem mať s chrbtom navždy spojenú," dodáva autor textu. Hudbu zložil gitarista Tomáš Polák.

"K pesničke sme zhotovili aj krásny intímny videoklip. Je to romantická púť zvedavej kamery po ženskom tele. V tejto krajine, na nahej koži, cestou objavujeme odkazy, ktoré nám pieseň zanecháva na pláňach, pahorkatinách a úžľabinách," prezrádza trumpetista a filmár Pavel Hrdlička.

Ako tradične, aj tento rok Mig 21 fanúšikov poteší koncerty po celom Česku v rámci letnej festivalovej sezóny. Nasledovať bude jesenné turné s názvom Jeseň Tour 2024, ktoré kapela začne 11. októbra v Pardubiciach a ukončí tromi koncertmi v pražskom Lucerna Music Bare 26., 27. a 28. novembra.

Informácie a footgrafie redakcii Hudba.sk poskytla Tereza Burdová.