Spoločnosť Rovio a hudobná skupina Green Day spoločne vytvorili samostatnú epizódu hry Angry Birds. Špeciálna edícia venovaná kapele obsahuje dosiaľ nepoznané úrovne, pieseň z očakávaného albumu a úplne nové postavičky.

Obdobná spolupráca je pre Rovio úplnou novinkou a hráčom ponúka zmes kvalitnej hudby, videa a zábavy z hry. Časom bude špeciálna epizóda ozvláštnená o ďalšie aktualizácie obsahujúce viac hudobno-herného obsahu, ktoré by sa na trhu mali objaviť už túto jeseň.

V desiatich dosiaľ vydaných úrovniach sa hráči stretnú aj s postavičkami "zlých prasiatok", pri ktorých sa autori nechali inšpirovať členmi Green Day - Billie Joe Armstrongom, Mikeom Dirntom a Tre Coolom. Hráči Angry Birds sa cez špeciálnu epizódu dostanú aj k najnovšiemu singlu kapely s názvom Oh Love a tiež k piesni Troublemaker.

Angry Birds Friends feat. Green Day (trailer)

"Všetci sme veľkými fanúšikmi Angry Birds - je to neuveriteľne návykové. Keď sme to hrali po prvýkrát, nevedeli sme sa zastaviť. Do toho tím Green!" uviedol na margo spolupráce Billie Joe Armstrong. Špeciálnu epizódu hry si môžete vyskúšať TU.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Katarína Habánová z Forza music.

Foto: Myspace.com/greenday

Súvisiaci interpreti: Green Day