Ak ste si mysleli, že najväčším prekvapením zo strany anglického speváka Eda Sheerana bude vydanie albumu Autumn Variations len štyri mesiace po jeho predchodcovi Subtract, mýlili ste sa. Už teraz hovorí o treťom albume.

Prekvapivý nie je iba sled náhlych rozhodnutí populárneho umelca. Tentokrát šokoval aj spôsobom, akým pripravovaná nahrávka vznikala. Živú verziu albumu Autum Variations, ktorý ešte len vyjde v piatok 29. septembra, nahrával Ed Sheeran tajne priamo v domovoch svojich fanúšikov.

"Urobil som prekvapivé vystúpenia v domoch fanúšikov, tajne som nahral živý album Autumn Variations, kde sa každá skladba nahrávala v inej fanúšikovskej obývačke, ale všetko to bolo totálne prekvapenie," napísal spevák k videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

V ňom spieva a hrá na klávesy v obývačke u svojej fanúšičky. "Ocitli sme sa v dome @kariconaway (IG profil fanúšičky Kari Conaway) a okamžite som vedel, že to bude zábava. Mali mačky, náramky priateľstva a nejaké ovocné nápoje na začiatok, ale keď som si raz zahral pieseň Autumn, povedal som, aby ma zobrala na prehliadku. Keď som vošiel do jej izby, uvidel som klavír," pokračoval Sheeran, ktorý sa na ňom zahral kúsok z piesnie Wake Me Up. V popise k videu doplnil, že živá verzia pripravovaného albumu vyjde už čoskoro.

Naživo zaznie celý album Autum Variatinos aj na špeciálnych novembrových koncertoch, ktoré Sheeran odohrá spolu s kapelou a sláčikovou sekciou v Londýne. Zároveň pôjde o posledné koncerty 32-ročného speváka v tomto roku vo Veľkej Británii.

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: Music-news.com)

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran