Spevák, skladateľ a producent Marek Rakovický sa po dlhšom čase opäť hlási s projektom Rakovicky. Nový singel Ghost Town, ktorý vznikol tradične v jeho vlastnom štúdiu LVGNC, vás vtiahne do jesenného sentimentu, upúta podmanivými vokálmi, nadčasovým textom a hymnickou náladou.


Za pauzou hudobného zoskupenia Rakovicky stojí predovšetkým vyťaženosť Marekovho nahrávacieho štúdia a hudobná produkcia ďalších slovenských a českých umelcov. V poslednej dobre pracoval aj na debutovom albume Adama Pavlovčina (ADONXS), nových skladbách Davida Kollera, či talentovanej Tamary Kramar a Diany Kovaľovej.

Všetok zvyšný voľný čas však využil na tvorbu vlastných piesní a prvou z nich je práve novinka Ghost Town. Singel s detailne prepracovaným aranžmánom a zvukom doslova dýcha jesennou melanchóliou a jej silu podčiarkuje aj fakt, že okrem hlasu Mareka Rakovického v ňom počuť aj vokál spomínaného Adama Pavlovčina. O mastering sa postaral Dave Kutch, ktorý spolupracuje s umelcami ako The Weeknd a Billie Eilish.

"Skladba Ghost Town naznačuje, že v tomto hektickom období treba raz za čas spomaliť. Takisto upozorňuje, že nevenujeme dostatočnú pozornosť osobám, na ktorých nám najviac záleží. Takto sme ladili celý koncept od nápadu až po text. Zapojili sme viac gitarových nástrojov, nakombinovali zaujímavé farby spevov, a pracovali sme aj na novom zvuku," hovorí člen kapely Rakovicky, hudobník a producent Oliver Fillner.


Premiéra novej zostavy

Atmosférický štúdiový videoklip natočili kameraman Marek Moučka a režisér Mikuláš Krišpín Iždinský zo spoločnosti izdo.Zilms. Klip zachytáva autentické prostredie LVGNC Studios a kapela Rakovicky sa v ňom prezentuje v novej zostave. Pôvodné duo hudobníkov a producentov Rakovický-Fillner totiž doplnili traja ďalší hudobníci.

Prvým je spevákov dlhoročný kolega z kapely Lavagance, gitarista Mário "Smasho" Vasko, ktorý zároveň produkuje techno pod pseudonymom Y.O.R.X. V kapele Rakovicky však Smasho nehrá na gitaru ale na basu. Gitaru si vzal na starosti Andrej Mičaň a na bicie nástroje hrá Michal "Kevin" Paluga, obaja z kapely Stolen Money. Paluga je zároveň zvukovým majstrom štúdia LVGNC.

"Kapelu sme tak posilnili o skúsených producentov, s ktorými sme v pravidelnom kontakte a ktorí do projektu prinášajú neopozerané a originálne nápady," uzatvára líder kapely Marek Rakovický.

Redakciu Hudba.sk informoval Mário "Smasho" Vasko. Správu sme upravili a doplnili.