Keď sa Hurts v roku 2020 vrátili s albumom Faith, hovorili o návrate k podstate toho, čo robia a kým sú. Ak patríte k tým, ktorí milujú podstatu synthpopového manchesterského dua, ste tu správne. Dvojica sa budúci rok vráti ku svojej debutovej nahrávke Happiness, ktorá oslávi 15. rokov od svojho vydania.

Happiness sa stal najrýchlejšie sa predávajúcim debutovým albumom roka vo Veľkej Británii. A hoci boli v tom čase Adam Anderson a Theo Hutchcraft prirovnávaní ku kapelám, ako Tears for Fears, Depeche Mode alebo Pet Shop Boys, pilotná nahrávka aj všetky nasledujúce dokázali, že prirovnávanie nie je podstatné. Hurts sú jednoducho Hurts a single z debutovej nahrávky Better Than Love, Stay a Wonderful Life si nepomýlite s nikým iným.

Budúci rok si to duo namieri 22. mája do 02 Academy v Brixtone a 24. mája zahrá v berlínskom Tempodrome. "V roku 2025 si pripomíname 15. výročie vydania nášho debutového albumu Happiness. Je ťažké uveriť, že tieto piesne majú 15 rokov. Obdobie písania a vydávania platne mi pripadá ako zvláštny sen. Blízko, ale neskutočne mimo dosah," napísala skupina na Instagrame.

"Bolo to akési nepoškvrnené počatie. Dvanásť skladieb napísaných pekne po sebe, jedna po druhej. Akoby sa z nás zúfalo chceli dostať. Každá z tých skladieb odvtedy prežila milión životov. Precestovali každý kút sveta a vzali nás so sebou. Sme šťastní, že môžeme oznámiť dve exkluzívne predstavenia, na ktorých zaznie Happiness ako celok, spolu s výberom našich ďalších obľúbených pesničiek za posledných 15 rokov," pokračovali.

"Nemôžeme sa dočkať, kedy budeme opäť s vami všetkými a uvidíme, aké šťastie sa stalo. Toto budú noci plné pokladov. Ďakujeme za všetko, čo ste nám dali za posledných 15 rokov," vyznali fanúšikom vďaka za ich oddanosť a podporu.

Text: Hudba.sk (Nme.com, Instagram.com/Hurts)