Alya, vlastným menom Angelika Kollmannová, pred pár dňami vydala svoj nový singel Nebo peklo, ktorým sa odkláňa od svojej doterajšej tvorby. Rytmická pieseň vyzdvihuje ženskú emancipáciu a Alya tak prechádza z jemných či emotívne orientovaných piesní na tému sebaistoty.

"Táto skladba je pre mňa významným míľnikom v mojej tvorbe. Začínam ňou novú hudobnú, a tak trochu aj životnú etapu. Prvýkrát vydávam pieseň, v ktorej sa cítim naozaj sebavedomo, odvážne a slobodne. Je to pre mňa celkom nová poloha, hlasová, rovnako ako aj charakterová, no cítila som sa v nej veľmi dobre," opisuje Alya pocity sprevádzajúce novinku, ktorú nájdete na všetkých známych digitálnych hudobných službách.

Za produkciou piesne Nebo peklo stojí slovenský producent Maxx Mikloš, ktorý je podpísaný pod skladbami mien ako Majself, Yael, Tommy Kotty, Alan Murin či Nela Pocisková. Alya s ním spolupracuje dlhodobo a tvrdí, že aj vďaka nemu sa odhodlala skúsiť nahrať niečo, čo pre jej hudbu nie je typické.

O videoklip s nádychom luxusu a atmosférou polarity sa zaslúžil Pierre Lexis, ktorého klipy sa čoraz viac objavujú v Youtube trendoch. "Vo videoklipe stelesňujem protiklady dobra a zla, anjela a diabla, neba a pekla, zatiaľ čo jazdím v rýchlych, lesklých autách. Taktiež obsahuje zábery, v ktorých som obklopená plastovými figurínami. Tie symbolizujú povrchnosť a zameranie dnešnej doby na vonkajšiu krásu, pri ktorej často absentuje istá duševná hĺbka," dodáva k videoklipu Alya.

Speváčku, ktorá je dcérou známeho hudobníka Otta Kollmanna, môžeme poznať vďaka jej doterajším piesňam ako napríklad Sorry či Nebo v spolupráci so spevákom Matúšom Kolárovským alias Yaelom. Jej cieľom je v najbližšej dobe čo najviac tvoriť a byť konzistentná. "Myslím, že môžem prezradiť, že v tomto roku môžete odo mňa čakať ešte niekoľko noviniek," hovorí Alya, ktorá má v pláne písať viac piesní podobných novinke Nebo peklo.

Zatiaľ si môžete okrem novinky vypočuť akustické verzie jej starších skladieb, ktoré spieva iba v sprievode klavíra, či prerábku duetu s Adamom Mišíkom Toto nie si ty, ktorú len pred pár dňami zverejnila ako duet s Alanom Murinom pod názvom Toto som ja.

Redakciu Hudba.sk informovala Andrea Sulovská z All About Music. Tlačovú správu, ktorú pripravila Bibiána Lazarová, sme upravili a doplnili.