Bubeník skupiny Inekafe Dodo Praženec založil rockovú školu hry na bicie s názvom Rock and roll drum school. Svojim žiakom sa venuje výhradne individuálnou formou, pričom intenzitu kurzu a časový rozvrh vyučovacích hodín si môže každý zostaviť podľa vlastného uváženia.

Ak študent nemá vlastné bicie, nie je to problém, keďže škola má k dispozícii dve sady bicích nástrojov, jednu pre vyučujúceho a druhú pre neho. Taktiež nie je rozhodujúci ani vek človeka, ktorý sa pre hru na bicie rozhodne. Jedna vyučovacia hodina trvá 50 minút.

"Nad myšlienkou vyučovať hru na bicie nástroje som sa zaoberal už zhruba pred tromi rokmi. Keďže som na to nemal dostatok času, nechal som to na neskôr a mám pocit, že teraz už nastal ten správny čas, kedy sa môžem vyučovaniu venovať naplno. Je to vec, ktorá ma vždy bavila a tešila a keďže na Slovensku máme stále veľký dopyt po bubeníkoch, tak som sa rozhodol založiť si takúto malú školu. Je to rocková bubenícka škola,“ uviedol Praženec, ktorý si po prvý raz sadol za bicie ešte v ľudovej škole umenia a postupne naberal skúsenosti v rôznych garážových kapelách. V roku 1995 sa začal naplno venovať skupine Inekafe, s ktorou nahral štyri štúdiové albumy a vystupoval na stovkách koncertov. Okrem nej sa v súčasnosti venuje aj kapele Plusminus. 

"Ja som sa na bicie prihlásil, keď som mal 11 rokov, čiže pred 20 rokmi. Dodnes som odohral viac ako 1000 živých koncertov, nahral viacero albumov a rád by som niekedy videl na nejakom pódiu bubeníka, ktorému som možno práve ja pomohol v hre na bicie nástroje, tak ako kedysi mne môj učiteľ. Proste len tak si postávať niekde na konci vypredaného klubu na nejakom koncerte dobrej kapely ako divák a ukázať prstom smerom na pódium, 'Aha, toho bubeníka som kedysi učil ja bubnovať'. To by bola pre mňa taká príjemná satisfakcia,“ dodal.

Iné Kafe - Špinavé objatie

Viac informácií o novej rockovej škole hry na bicie nájdu záujemcovia na webovej stránke www.drumschool.sk. 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/inekafe

Súvisiaci interpreti: Inekafe