Beef medzi Rytmusom a Rakbym sa už pred časom pretransformoval predovšetkým na spor Rytmusa a Molocha Vlavo. Druhý menovaný po dvoch mesiacoch zverejnil ďalšie video, kde sa znova vyjadruje na adresu člena Kontrafaktu, pričom svoje si vypočul aj Momo. Ten neváhal a okamžite poslal odpoveď.

Moloch Vlavo oživil spor, o ktorom sme si už všetci mysleli, že sa konečne skončil. Zverejnil totiž takmer 15-minútové video, v ktorom opätovne útočí na Rytmusa. Okrem iného ho napríklad obviňuje, že kopíruje Jima Jonesa z Dipset. Taktiež v ňom zaznie ukážka telefonátu s Rytmusom a ku konci člen Druhej Strany prezradí, čo si myslí o Momovi, s ktorým v minulosti často spolupracoval. Hneď na druhý deň po zverejnení tohto videa sa k celej veci vyjadril aj Momo, ktorý najprv reagoval na Molochove obvinenia a následne mu aj zavolal, pričom si celý "rozhovor" nahrával. Za dialóg sa totiž tento hovor označiť nedá, keďže skoro celý čas rozpráva, resp. hystericky hučí iba Momo a Molochovi nie je takmer vôbec rozumieť. Ten preto nelenil a v stredu zverejnil Telefonát z druhej strany. Podrobnosti a spomínané videá nájdete TU.

A teraz sa už poďme konečne venovať hudbe. A začneme zhodou okolností práve u Moma, ktorý pripravuje nový album Za očami. Z neho pred pár dňami predstavil video k skladbe Hadie oči s produkciou od Infinita.

Momo - Hadie oči

Delik je momentálne na turné k svojmu debutu Sloboda, ktorý pokrstí už tento piatok v bratislavskom klube Loft. Ako pozvánku nielen na túto akciu nahral aj krátky, nový track Život Na Živo, ku ktorému rovno vzniklo aj video.

Delik - Život Na Živo

Chalani z Gramo Rokkaz pokračujú aj bez trojice DMS v nahrávaní nového albumu, ktorý by mal vyjsť vo februári. Ako druhý singel z neho tu máme track Vízia, ktorý sa dostal na svetlo svet hneď vo forme videa. To je rovnako ako samotná skladba temné a miestami aj dosť nechutné.

Gramo Rokkaz - Vízia

Štvrtý tohtotýždňový slovenský klip má na svedomí Majk Spirit. Ten iba pred týždňom predstavil novú skladbu Beautiful Dreamer, ktorú nahral v losangeleskom štúdiu Westlake. Spolupráca so speváčkou Maysou Leak sa pochopiteľne dočkala aj vizuálneho spracovania a výsledok si môžete pozrieť práve teraz. Viac o vzniku skladby ako aj videa sa môžete dozvedieť TU.

Majk Spirit feat. Maysa Leak - Beautiful Dreamer

Aktívny je aj Spiritov "kolega" z H16 Grimaso, ktorý pripravuje svoj tretí producentský počin s názvom Heartbeat. Ten má vyjsť už na budúci mesiac, a tak je najvyšší čas aj na nejakú ochutnávku z neho. Grimaso sa preto rozhodol vypustiť singel Čo by si vrátil späť?, v ktorom rapuje trojica členov Gramo Rokkaz - Rebel, Danosť, Decko spolu s bývalým členom tohto kolektívu Separom. Na refréne je navyše Tono S.

Grimaso feat. Gramo Rokkaz - Čo by si vrátil späť?

A teraz sa už presunieme na americký kontinent, kde sa taktiež urodilo množstvo nových videoklipov. Najviac pozornosti sa samozrejme ušlo Kanyemu Westovi a jeho videu k skladbe Bound 2. Čiastočne za to môže aj fakt, že Yeezy doň obsadil svoju snúbenicu Kim Kardashian, ktorá vo videu účinkuje hore bez.

Kanye West - Bound 2

Po kratšej pauze sa s novým klipom prihlásil znova Pusha T, ktorý sa zrejme rozhodol dať vizuálnu podobu všetkým skladbám zo svojej debutovej sólovky My Name Is My Name. Tentoraz padla voľba na vec Hold On, v ktorej hosťuje Rick Ross.

Pusha T feat. Rick Ross - Hold On

Floridskí ¡Mayday! zas nakrútili video k tracku Last One Standing, v ktorom im vypomáha šéf ich labelu Strange Music Tech N9ne. Okrem nich si v klipe zahrali aj majstri bojových umení Kimbo Slice, Rey Fernandez, Ethan Benda a Rob Kimmons.

¡Mayday! feat. Tech N9ne - Last One Standing

Classified, jeden z najlepších kanadských rapperov, vydal ešte začiatkom roka kvalitný eponymný album, ktorý obsahuje aj skladbu Pay Day. Tá sa stala najnovším kandidátom na videoklip, pričom aj v tomto prípade sa naplno ukázalo, že jeho autorovi zmysel pre humor nechýba. Však posúďte sami.

Classified - Pay Day

Zaujímavý koncept má aj klip ku skladbe Ease Up od dvojice Esoteric a producent Stu Bangas. V tracku hosťujú Planetary, Reef The Lost Cauze a Blacastan, pričom všetci menovaní MC's sa v ňom predstavujú ako účastníci freestyle battlu.

Esoteric & Stu Bangas feat. Planetary, Reef The Lost Cauze & Blacastan - Ease Up

Bohatú nádielku tohtotýždňových videí uzavrieme v kolíske hip-hopu - v New Yorku. Ka totiž vypustil klip k veci You Know It’s About, ktorý je rovnako ako predchádzajúce videá k albumu The Night's Gambit čierno-biely. Taktiež o réžiu sa ako tradične postaral samotný Ka.

Ka - You Know It’s About

Autor: Miguel Mitchél
Foto: YouTube

Súvisiaci interpreti: Druhá Strana, Momo