Už piatym rokom nabíja reggae kapela Medial Banana svojich fanúšikov pozitívnou energiou. Pri tejto príležitosti vyráža formácia na narodeninové turné, ktoré zavŕši 20. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Na párty nebudú chýbať mnohí hostia a špeciálny program.

Šou, ktorú "banáni" chystajú, bude pozostávať z veľkej rekapitulácie. Fanúšikovia sa môžu tešiť na prierez celej tvorby, a to vrátane najstarších trackov z EP Naturally Lifted a nevydaných skladieb, ktoré Medial Banana bežne hrávať nezvyknú. Kapela však ponúkne aj piesne z debutu Uplifted (2013) a samozrejme i úplné novinky z pripravovaného albumu. Šesťčlenná formácia počas piatich rokov svojej existencie ponúkla dva albumy a množstvo odohraných koncertov doma aj v zahraničí, kde sa objavila po boku hviezd na Overjam Festivale, Szigete, Outlooku, ale aj na domácom Uprising festivale.

Vyvrcholenie turné bude o to pompéznejšie, že si chlapci na tento večer pozvali aj veľa svojich kamarátov z hudobnej scény. Príde najstaršia slovenská ska kapela Polemic pôsobiaca na scéne vyše 25 rokov, za ktoré stihla vydať sedem štúdiových albumov. Účasť s radosťou prisľúbili aj MCs Rida Radar, Ryhha a Loopata Makay. Za gramcami sa predstaví DJ Simple Sample, jeden z organizátorov Uprising festivalu, ktorý je zároveň aj krstným otcom spomínaného albumu Uplifted. Okrem neho prídu selektori Respect Vibration Sound a o zábavu sa postará aj Fayahsound.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Mladý bratislavský MC Rida Radar pôsobí v Natty Youths Sound. Má skvelý flow a unikátny štýl, ktorými dodáva svojej tvorbe a live vystúpeniam šťavu a Ridovi čoraz viac fanúšikov. Jeho najznámejšie veci sú Ganjaman Stajlin, Makakmágia, Od Do, Moje Mesto alebo Balím Si Hrozný. Momentálne spolupracuje s Uwenom, s ktorým už vydal aj spoločný track.

Horehronský dancehall predvedie Loopata Makay, ktorý ho dokáže zaujímavo predviesť v spojení so slovenským folklórom. Medzi jeho novinky patria piesne Hardhronie alebo Pod Vŕbou, ktoré vypustil von aj s videoklipmi. Zahrá však aj svoje staršie, ale tiež obľúbené veci ako Kurčatá, Mastná Jasná alebo Rasťo Fáray. Trojicu uzatvára MC Ryhha z Topolčian, ktorý má na konte aktuálnu kompiláciu Oryhhinál, a tiež spolupráce s Colectiv alebo Riddim Tuffa, Distanc a Loopata Makay.

O jedlo sa postarajú organizátori Vegánskych hodov, hudobné vianočné darčeky ponúkne Vinyl Shopp. "Oháknete sa vo vymakanom stánku novej reggae značky Lion Paw Clth, kde zároveň nájdete aj novučičký merch Medial Banana," odkazujú organizátori podujatia. Vstupenky na Earthstrong párty je možné zakúpiť v sieti Predpredaj.sk.

Zastávky turné Medial Banana - Earthstrong Tour 2014 (1. časť):

21. 11. - Spišská Nová Ves, Liquid Night Club 
5. 12. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami 
6. 12. - Trnava, Art klub
12. 12. - Šaľa, Metro club 
13. 12. - Brezno, Bombura 
20. 12. - Bratislava, Ateliér Babylon - vstupenky 
22. 12. - Prievidza, Element Music Club


Zdroj: PR
Foto: Medialbanana.com

Súvisiaci interpreti: Medial Banana, Polemic