Anglická indiepopová kapela The xx predstavila v sobotu novú skladbu I Dare You z pripravovaného albumu I See You, ktorý vyjde 13. januára. Trojčlenná formácia z Londýna tak spravila v americkej televíznej show Saturday Night Live, kde okrem toho zahrala aj pieseň On Hold.

Novinku I Dare You mohli zatiaľ vidieť a počuť iba diváci šou Saturday Night Live, na internete zatiaľ oficiálne zverejnená nebola. Podarilo sa nám ju nájsť na portáli Gossipcop.com, kde player (aspoň zatiaľ) funguje.

Prvým oficiálnym singlom z albumu I See You je spomínaná skladba On Hold. The xx predstaví novinky naživo vo februári a marci na európskom turné, v rámci ktorého kapela zahrá aj 23. februára vo viedenskej Marx Halle. Ešte predtým, 29. novembra, vystúpi na vypredanom koncerte v Prahe.


Skupina The xx vznikla v roku 2005 a jej súčasnú zostavu tvoria Jamie xx (produkcia, klávesy, perkusie), Romy Madley Croft (gitara, spev) a Oliver Sim (basgitara, klávesy). Debutový album xx uviedli na trh v roku 2009. Za nahrávku, ktorá obsahuje single ako Crystalised či Islands, získali Mercury Prize. Nasledovala štúdiovka Coexist (2012), s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádza napríklad úspešný singel Angels. Ich ďalšia úspešná skladba s názvom Together sa zas nachádza na soundtracku filmu Veľký Gatsby (2013). 

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš 

Súvisiaci interpreti: The xx