Líder americkej rockovej kapely The Smashing Pumpkins Billy Corgan by chcel s formáciou nahrať vianočný album. Uviedol to v rozhovore pre USA Today. Konceptom svojho vianočného albumu pravdepodobne neprekvapí a bude sa držať klasiky, keďže vianočná hudba v ňou evokuje piesne, ktoré si pustí, keď sedí s deťmi.

"Rozprávali sme sa o plánoch na budúci rok a Pumpkins budú mať v roku 2019 ďalšie koncerty. Keď skončíme s turné, buď pôjdem do Los Angeles a budem písať spolu s priateľmi, alebo pôjdem do Chicaga a budem písať nové skladby pre Smashing Pumpkins. Chcel by som tiež, aby sme nahrali vianočný album, takže možno využijem vianočnú atmosféru a vytvorím koncept albumu," vyjadril sa gitarista. 

Billy Corgan tiež prezradil, že vianočnú nahrávku si predstavuje viac akustickú. "Keď premýšľam nad vianočnou hudbou, skôr mi to evokuje piesne, ktoré si pustíte, keď sedíte s deťmi pri stromčeku a nie rockové pecky," objasnil.


Smashing Pumpkins vydali 16. novembra nový album s názvom Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun., ktorá je prvou nahrávkou zakladajúcich členov formácie okolo Billyho Corgana. O produkciu novinky sa postaral Rick RubinNahrávka obsahuje osem skladieb, z ktorých už formácia predstavila singel Solara a najnovšie aj skladbu Silvery Sometimes (Ghosts).

Zdroj: SITA (loudersound.com), doplnila Hudba.sk
Foto: Linda Strawberry

Súvisiaci interpreti: The Smashing Pumpkins