Veronika Strapková predstavila novú skladbu o zanikajúcej láske. Singel Neverím je o konci vzťahu, ktorý býva často veľmi bolestivý. Text si napísala sama a zhudobnil jej ho ADiss, s ktorým si mladá umelkyňa výborne rozumie po profesionálnej aj ľudskej stránke. Pesnička má už i krásny klip, v ktorom účinkuje obľúbená herečka Mária Bartalos Havranová s manželom.

"Pesnička Neverím je o vzťahu, v ktorom jeden odchádza a druhý čaká. Málokedy chcú rozchod obaja, mám skôr pocit, že vždy ho jeden chce viac a keď to povie tomu druhému, on často zareaguje, že to cítil rovnako. Pričom možno necítil. Ale poviete to, keď viete, že asi ten druhý aj tak odíde? Práve to ma inšpirovalo, že ten koniec vzťahu môže mať takúto podobu. Napísala som teda text o tom ako verím, že sa ten "starý" človek vráti späť, lebo teraz je už nejaký zvláštny, akoby to ani nebol on, a že ho čakám," vysvetľuje Veronika Strapková.

Autorom hudby v emotívnej novinke je mladý talentovaný skladateľ ADiss. Nie je to ich prvá spolupráca, umelecky aj ľudsky si výborne sadli. "ADiss je šikovný človek. Má veľkú lásku k hudbe a kreativitu, ktorá sa mne veľmi páči. Dopĺňame sa. Ja napíšem taký básnický text, ktorý mi on upraví, aby sa hodil k melódii a bol vecnejší. Tu robil aj hudbu a pomáhal mi stavať vokály a to je skvelé. Presne takto si predstavujem kvalitného producenta," dodáva Veronika.


Prvá väčšia práca po materskej 

Videoklip k novinke zaujme účinkovaním Márie Bartalos Havranovej spolu s manželom, ktorí sa v lete stali rodičmi. Nakrúcanie klipu Neverím bola jedna z prvých pracovných aktivít tejto mimoriadne žiadanej herečky po pôrode. Ponuku od Veroniky Strapkovej prijala preto, že sú kamarátky.

"Nielen Mary, ale aj jej manžel Adrian sú moji veľmi dobrí priatelia. Mám ich rada a predpokladám, že aj oni mňa, keď mi na účinkovanie v klipe pristali. Veľmi sa mi páči, ako sa dopĺňajú a aké veci vedia pohybovo stvoriť. Chcela som príbeh dvojice, ktorá vyjadrí pohybom to, čo ja textom, a možno ešte niečo viac. Oni to podľa mňa zvládli skvele. Choreograficky im pomáhal tiež skvelý človek Emil Leeger, celkovú ideu bieločiernej koncepcie stanovila výtvarníčka Nora Čanecká. Režíroval to umelec, ktorý si hovorí Abdul, a celkovo to bola super práca," teší sa speváčka.

"Veronika je môjmu srdcu blízky človek od vysokej školy a rovnako aj jej hudba. Páči sa mi jej výnimočná farba hlasu a to, že je taká svojská aj vo svojom spievaní. Som veľmi rada, že na Slovensku máme speváčku ako je ona, ktorá má nielen zlato v hrdle, ale aj lásku v srdci a rozdáva ju všade okolo seba. Preto, keď mi napísala, či by sme nešli s Adrianom do jej klipu, veľmi som sa potešila. Bol to prvý taký dlhší projekt, ktorý som po pôrode zobrala. Robili sme to, čo nás baví pre človeka, ktorého máme radi. Také spolupráce sú najlepšie," vyznala sa Mária Bartalos Havranová.

Mária Bartalos Havranová s manželom Zdroj: archív speváčkyManželia Mária a Adrián Bartalos v klipe Neverím

Veronika Strapková sa zviditeľnila vďaka účasti v súťaži Hlas Česko Slovenska, kde zaujala jedného z vtedajších koučov súťaže, Majka Spirita. Aktuálne pôsobí pod jeho labelom. Napriek mladému veku sa jej podarilo úspešne rozbehnúť svoju kariéru a na konte má spolupráce s viacerými vychytenými rapermi. 

Singel Neverím je predzvesťou pripravovaného druhého albumu, na ktorom speváčka aktuálne pracuje. "Album práve nahrávame, ale ešte je len v štádiu skicovania. To, čo zatiaľ mám, má skôr podobu popu až R&B hudby. Textovo je to hlavne o vzťahoch a samozrejme aj s trochou humoru," uzatvára. 

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Text správy sme upravili.

Foto: Veronika Strapková