Slovenské kapely sa nám do magnetu často nedostávajú. Sme však radi, že v poslednej dobe je Kingdom's Rage už druhým zástupcom domácej scény, ktorý rozhodne stojí za spomenutie.

Magnet týždňa

V piatok vydali Slováci Kingdom's Rage svoj rovnomenný debutový singel. Táto štvorica sa na scéne pohybuje už dlhšie (jej členovia pôsobili v kapelách Militia, Castaway či Kamorthon), čo je v skladbe cítiť a do magnetu sme ju nemuseli zaradiť len kvôli tomu, že sú to naši krajania. Dovolíme si dokonca napísať, že za singel Kingdom's Rage by sa vôbec nemuseli hanbiť ani velikáni thrash metalu. Už len zostáva dúfať, že si takúto kvalitu so sebou ponesú aj ďalej. (pm)


Šroty týždňa

Fred Durst nikdy nebol žiadny lumen. Avšak potom, čo sa presťahoval na Krym a stal sa akýmsi propagátorom Ruska, nám už dochádzajú slová. Za všetko hovorí aj tento dokument z jeho nedávnej návštevy vo výrobni vodky v ruskom meste Krasnojarsk. Za povšimnutie stojí aj jeho rozhovor so "zamestnancom" fabriky. V skutočnosti je to jeho asistent Gabe Karon. A tak. (pm)


Abbath za sebou nemá zrovna najlepší týždeň. Najprv jeho kapelu opustil bubeník Kevin Foley. Neskôr sa k nemu pridal aj gitarista Per Valla. Obaja svoj odchod ospravedlnili "osobnými dôvodmi". Keď si k tomu pridáme marcový rozpad kapely Immortal, je zrejme načase, aby sa Abbath trochu zamyslel. (pm)


Frontman izraelskej blackovej formácie Melechesh sa pobil v bare vo svojom rodnom Jeruzaleme. Niekto sa mu vyhrážal smrťou a to teda ani náhodou nemal! Gitarista Ashmedi bol tri dni vo väzení, po ktorých zaplatil kauciu tritisíc dolárov. Za ďalších 18-tisíc, ktoré slúžili ako záruka, ho pustili do domáceho väzenia (ktoré doteraz trvalo sedem týždňov), aby mohol nacvičovať s kapelou. Aktuálne čaká na súd, kde sa rozhodne, čo ďalej. Dostal však povolenie v meste odohrať koncert. (ak)


Novinky

Pozorným čitateľom a fanúšikom určite neunikla správa o koncertoch AC/DC vo Viedni a v Prahe. Ak ste náhodou o ničom nevedeli, ste zachránení. Náš článok zhrnul všetky informácie. Dôležité sú pre Vás dátumy 19. a 22. máj. (ak)

Billboard
zverejnil rebríček najlepšie zarábajúcich turné roka. Na prvom mieste sa umiestnila Taylor Swift, ktorá na 71 vystúpeniach vygenerovala bezmála 220 miliónov dolárov a pozrieť si ju prišli takmer dva milióny ľudí. Prekvapením nie je ani umiestnenie U2, či The Rolling Stones (tretie, respektíve štvrté miesto). Smutní nebudú ani Foo Fighters - 55 miliónov dolárov, návštevnosť vyše 710 tisíc ľudí a 27 koncertov ich dostalo na 12. miesto. (pm)

Faith No More obsadili do nového videoklipu zábery z päťdesiatkového hororu. Text skladby Separation Anxiety výborne dotvárajú obrázky z filmu Dementia z roku 1955, ktorý vtedajší filmoví kritici označili za najpodivnejší film, aký sa kedy dostal na filmové plátna. Viac si prečítajte v osobitnom článku. (ak)


Je otázne, ako dlho to ešte Lemmy a spol. budú schopní ťahať. Teda, nechcem maľovať čerta na stenu, ale sami dobre viete, ako na tom páni z Motörhead sú. Tešme sa teda zo všetkých noviniek, ktoré vyprodukujú, aj keď to už nie je úplne to pravé orechové. Vo februári sa však určite vidíme na ich bratislavskom koncerte. (pm)


S výbornou vecou sa po dlhšom čase prihlásili Crosses, na čele s frontmanom Deftones. Blvd Nights je výborná skladba, ktorá by sa bez problémov mohla objaviť aj na niektorom z albumov druhej menovanej kapely. Nahrávka vznikla počas Woodstock Sessions – v podstate hybridom medzi koncertom a štúdiovým albumom. Počas dvoch dní mali fanúšikovia prístup do štúdia, v ktorom Crosses nahrávali. (pm)


Uletení Angláni, ktorí vlastnia najlepšiu doménu na svete, prinášajú nový videoklip z nemocničného prostredia. V novej skladbe budete počuť heavy metal podivne skombinovaný s djentom či deathcore-om., agresívny rap, trochu ponášajúci sa na Beastie Boys a uvidíte tancujúcich absolventov medicíny zjavne ešte pred atestáciami. The Hell Vám v The Fever doslova odhalia svoje vnútro a tým Vás upozorniť na nový album Brutopia, ktorý vyšiel v októbri. Počúvať ho celý môžete na Bandcampe. (ak)


Numetalisti Drowning Pool, ktorých pravdepodobne poznáte vďaka jednej skladbe (a už vďaka žiadnym iným), chystajú na 5. február nový album Hellelujah. Z originálne pomenovanej dosky pochádza prvoplánovo agresívna a nie celkom zapamätateľná skladba Snake Charmer. Na stránkach Blabbermouth si okrem nej môžete vypočuť aj pred mesiacom zverejnený prvý singel By the Blood. (ak)

Hard rockové trio The Winery Dogs, ktoré tvorí gitarista/vokalista Ritchie Kotzen, basgitarista Billy Sheehan a bubeník Mike Portnoy, uvádza klip na akustickú baladu Fire. Skladba pochádza z ich druhého albumu Hot Streak, ktorý vyšiel na svetlo pultíkov v obchodoch koncom septembra. Ak sa na takúto hudbu chytáte, dávame do pozornosti ich nadchádzajúci koncert, ktorý sa odohrá 16. februára v bratislavskom klube MMC. (ak)


Baroness, ktorí sa radi hrajú s farbičkami, sa na novom albume uplatili fialovej. Artwork obalu dosky Purple vytvoril spevák a gitarista John Baizley, tak ako i všetky obaly pred tým. Album, hoci vyšiel len pred tromi dňami, svojimi kvalitami sa bude uchádzať o miesto v mnohých súkromných i redakčných rebríčkoch najlepších nahrávok tohto roku. Celý si ho teraz môžete vypočuť na Youtube kanále kapely. (ak)


Predvianočné obdobie neznamená oddychový čas ani pre Baroness, ani pre Ihsahna, niekdajšieho lídra úspešných Emperor. 4. marca pripravuje vydanie svojho šiesteho sólového albumu a prvá lastovička v podobe skladby Mass Darkness napovedá, že sa máme na čo tešiť. Album Arktis bude obsahovať 10 skladieb a hosťovali na ňom Einar Solberg z Leprous, Jorgen Munkeby (nórski Shining), Tobias Ornes Andersen (Shining, ex-Leprous). V tejto skladbe naviac môžete počuť lídra Trivium Matta Heafyho. (ak)


Anglickí kultoví rockeri The Cult pripravili album s krásnym, trochu krvavým obalom. Ich desiata štúdiovka Hidden City vyjde začiatkom februára a obsiahne i tajomnú skladbu Deeply Ordered Chaos, ktorej lyric video si môžete pozrieť nižšie. (ak)


Keď sa povie „novinka od Agoraphobic Nosebleed“, predstavím si maximálne minútový nárez, ktorý mi odtrhne hlavu. Not A Daughter je však 7-minútová skladba. A nie je to ani typický grind. Som teda zvedavý, aký bude nový album Arc, ktorý vyjde na konci januára. (pm)

A máme tu ďalšiu vec od Venomous Concept. Ako sme už písali aj naposledy, z kombinácie členov Napalm Death a Brutal Truth nemôže vzniknúť nič zlé. Potvrdzuje to aj punk-grindová skladba The Potters Ground. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: https://www.facebook.com/kingdomsrage/

Súvisiaci interpreti: Faith No More, Motörhead