Projekt Fragile Queen Symphony mal svoju veľkú premiéru v júli 2015 v rámci Viva Musica! festivalu pred vypredanou Aegon arénou NTC v Bratislave. Odvtedy Fragile s piesňami večného Freddieho Mercuryho precestovali celé Slovensko a Českú republiku a odohrali desiatky koncertov.

Fanúšikovia sa minulý rok dočkali prvého live CD z tohto vystúpenia, ktoré na koncerte v Ateliéri Babylon pokrstil spevák a dlhoročný priateľ kapely Richard Müller. Po mimoriadne úspešnom prvom albume, na ktorom sú zaznamenané skladby ako Bohemian Rhapsody, We Are the Champions či rocková balada Love of My Life, sa presne po roku dostáva na trh nové CD Fragile Queen Symphony 2.

"Som nesmierne rád, že sme tento počin dokázali zaznamenať a zachytiť na už dvoch live albumoch. Pôvodný plán bol taký, že sme chceli po koncerte vyselektovať skladby, ktoré sa najviac vydarili a vydať len jedno CD. No po zdĺhavej analýze sme dospeli k záveru, že našim fanúšikom neodoprieme žiadnu z týchto úžasných skladieb. Po Fragile Queen Tour 2016 týmto CD uzatvárame naše Queen-ovské obdobie, ktoré pre nás veľmi veľa znamenalo," prezrádza líder Fragile Braňo Kostka.

Album je zvukovo veľmi pestrý, autentický a vypočujete si na ňom skladby ako napríklad Bicycle Race, Radio Ga Ga, A Kind of Magic alebo energickú We Will Rock You. Úvod patrí výpravnej piesni Innuendo s vyzretým a silným hlasom Svetlany Rymarenko. Jedným z vrcholov albumu je skladba Barcelona, v ktorej si Fragile prizvali k spolupráci sopranistku Simonu Houda-Šaturovú - charizmatickú Slovenku, ktorá si podmanila celý operný svet.

Tracklist albumu Fragile Queen Symphony 2: 

1. Innuendo 
2. I Want to Break Free 
3. Radio Ga Ga 
4. A Kind of Magic 
5. Too Much Love Will Kill You
6. Bicycle Race
7. Who Wants to Live Forever
8. Barcelona (+ Simona Houda-Šaturová)
9. We Will Rock You

Členovia Fragile - Jana Golis, Soňa Norisová, Kamila Apetauer, Jana Boltižiar, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Braňo Kostka, Slavo Košecký, Martin Madej, Peter Lacho, Vilo Csontos, Kamil Mikulčík a Jozef Hečko - spracovali hity legendárnej britskej kapely Queen do netradičného šatu. Na spomínanom koncerte v júli 2015 ich uviedli a na CD zaznamenali spoločne so symfonickým orchestrom a rockovou kapelou v hviezdnom zložení Michal Bugala, Juraj Zaujec (gitary), Tomáš Gajlík (klavír), Eugen Vizváry (klávesy), Juraj Griglák (basgitara) a Martin Valihora (bicie) pod taktovkou Braňa Kostku.

Na projekte Fragile Queen Symphony sa pracovalo vyše pol roka, pokiaľ sa dostal do koncertnej podoby a ako potvrdil Braňo Kostka, ide zatiaľ o najväčší a najnáročnejší projekt, na akom sa Fragile podieľali. Na aranžmánoch skladieb sa podieľali Braňo KostkaJana Golis a o orchestrálne party sa postaral Adrián Harvan. Druhá časť live CD z koncertu na Viva Musica! festivale vyšla pod hlavičkou hudobného vydavateľstva Viva Musica! records 1. decembra 2016. Prvé CD sa dostalo na trh presne rok predtým.


Redakciu Hudba.sk informovala Barbora Drahovská, PR manažérka festivalu a vydavateľstva Viva Musica!. Viac sa dozviete na stránkach www.vivamusica.sk a www.fragile.sk.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Fragile