Biológ Jason Bond z Auburn University v Alabame objavil 33 nových druhov pavúkov a jedného z nich sa rozhodol pomenovať po 52-ročnom spevákovi slávnej skupiny U2 a aktivistovi Bonovi. Doviedol ho k tomu názov jedného z albumov U2...

Pavúka s názvom Aptostichus Bonoi z podradu Mygalomorphae (známeho ako vtáčkare) a rodu Aptostichus je totiž možné nájsť v kalifornskom národnom parku Joshua Tree. Práve tak, resp. The Joshua Tree, sa volá aj jeden z najlepších albumov írskej formácie U2, ktorý vyšiel v roku 1987. Nahrávka obsahuje také kultové piesne ako Where the Streets Have No NameI Still Haven't Found What I'm Looking For alebo With or Without You. Pavúk teda môže byť hrdý.

Bono a gitarista The Edge z kapely U2 sú s pavúkmi spojení aj tým, že sa postarali o hudbu k muzikálu Spider-Man: Turn Off the Dark, v ktorom hlavnou postavou je pavúčí muž. Mimochodom, príbuzný druh Bonovho pavúka dostal pred mesiacom názov Aptostichus Barackobamai.

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete. Na konte majú dvanásť štúdioviek, podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov albumov. V júli 2011 ukončili svetové turné U2 360°, ktoré sa do hudobných dejín zapísalo ako najnavštevovanejšie a najziskovejšie v histórii. Kapela absolvovala od 30. júna 2009 do 30. júla 2011 dovedna 107 koncertov, ktoré jej vyniesli vyše 720 miliónov amerických dolárov. Na jej vystúpenia prišlo viac ako sedem miliónov ľudí.

V súčasnosti skupina pripravuje ďalší, v poradí trinásty štúdiový album. Ten dostal predbežný názov 10 Reasons To Exist.

Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Súvisiaci interpreti: U2