Anglická kapela The Last Shadow Puppets vydá 1. apríla album Everything You've Come To Expect. Členovia formácie Alex Turner a Miles Kane prezradili informácie o plánovanej nahrávke v rozhovore pre anglický týždenník New Musical Express (NME).

Novinku nahrali počas vlaňajšieho leta v štúdiu Shangri La v Malibu. Na albume, ktorý ponúkne dovedna jedenásť skladieb, sa podieľali aj hudobníci James Ford, Owen Pallett a Zach Dawes. Formácia nedávno zverejnila prvý singel Bad Habits.

Tridsaťročný Alex Turner, známy najmä ako líder skupiny Arctic Monkeys, takisto prezradil, že počas tvorby Everything You've Come To Expect počúvali s Kaneom skladby zosnulého amerického soulového speváka Isaaca Hayesa. Muzikant tiež povedal, že pôvodne mali v úmysle vydať akúsi albumovú trilógiu, pričom chceli zložiť druhú aj tretiu časť ešte predtým, ako vydajú druhú.

Dvojica však zatiaľ ponúkla len album The Age of the Understatement (2008), po ňom prišla nečakane dlhá odmlka. Turner prirovnal spoluprácu s Kaneom po ôsmich rokoch k stretnutiu Johna Lennona a Paula McCartneyho z The Beatles.


Tracklist albumu Everything You've Come To Expect:

1. Aviation 
2. Miracle Aligner 
3. Dracula Teeth 
4. Everything You’ve Come To Expect 
5. The Element Of Surprise 
6. Bad Habits 
7. Sweet Dreams, TN 
8. Used To Be My Girl 
9. She Does The Woods 
10. Pattern 
11. The Dream Synopsis 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Zackery Michael

Súvisiaci interpreti: Last Shadow Puppets