Xindlovi X začína nový rok úspešne. Posledný februárový deň odštartuje pražským koncertom jeho turné Nový songy s kapelou & starý fláky s kytarou, v týchto dňoch sa začína pripravovať film s pracovným názvom Raportér, pre ktorý napísal hudbu aj titulnú pieseň.

Blížiace sa turné bude mať milého hosťa. Svoju účasť potvrdila Mirka Miškechová, čo znamená, že sa návštevníci môžu tešiť, okrem ďalších hitov a nových skladieb, i na obrovský a úspešný hit roka 2015 Cudzinka v tvojej zemi s počtom 15 000 000 vzhliadnutí na Youtube. Celkovo spolu odohrajú sedem koncertov v Čechách a tri u nás.


"Na turné chceme predstaviť všetky piesne z nového albumu, ale samozrejme nielen tie. Verím, že sebe i fanúšikom urobíme radosť, keď oprášime sklady, ktoré máme radi, ale dlho sme ich nehrali. Niektoré zahráme s kapelou, iné zahrám len s gitarou tak, ako ma ľudia poznajú z mojich koncertných začiatkov. Takže aj tí, ktorí nás už minulý rok videli a festivaloch sa dočkajú nového programu," hovorí Xindl X.

Nové piesne a hudba Xindla X zaznie vo filme s pracovným názvom Rapotér, ktorý tím okolo režiséra Jakuba Sommera v týchto dňoch začína pripravovať. Premiéra by mala byť začiatkom budúceho roka. Producent Pavel Berčík (Evolution Films), ktorý pomohol spolu s Ondřejem Zimou na svet filmom ako napríklad Díra u Hanušovic či Magický hlas rebelky, k vznikajúcemu filmu hovorí: "Tento filmový projekt žije už dlhšiu dobu. Sme radi, že teraz konečne nastal čas, kedy túto romantickú hudobnú komédiu z prostredia českého šoubiznisu naozaj roztočíme. Hlavnú rolu Vaška stvárnil Matúš Ruml, s ktorým Jakub Sommer spolupracoval už napríklad v seriál Comeback."

Slovenská časť turné Xindla X:
5.4. Bratislava, Ateliér Babyon
6.4. Bratislava, Ateliér Babylon
7.4. Nové Mesto nad Váhom, Blue Note

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Johana Turnerová.
Titulná foto: Dalibor Konopáč

Súvisiaci interpreti: Xindl X