Americký spevák Adam Lambert si predsa len zaspieva s legendárnou skupinou Queen. Finalista šou American Idol to definitívne potvrdil v pondelok prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

"Tak ako mnohí čakali, môžem konečne potvrdiť, že som bol pozvaný vystúpiť s Queen na špeciálnom koncerte. Sonisphere v Knebworthe 7. júla! Prepáčte, že som bol v posledných týždňoch taký tajnostkár, no musel som byť ticho tak ako sa len dalo. Bude to neskutočná noc," napísal Adam Lambert na Twitteri.

Američan vystúpi s gitaristom Brianom Mayom a bubeníkom Rogerom Taylorom 7. júla na britskej edícii festivalu Sonisphere v Knebworth Parku, ktorý sa bude konať od 6. do 8. júla. Okrem nich sa tam predstavia aj Kiss, Faith No More, Evanescence, Incubus, The Darkness, Mastodon alebo Refused. Na tom istom mieste, no v roku 1986, Freddie Mercury naposledy vystúpil s Queen.

Informácie o tom, že by mal Lambert spievať s Queen začali v médiách kolovať začiatkom februára. Tridsaťročný spevák to však následne poprel, pričom uviedol, že jeho vyjadrenia boli vytrhnuté z kontextu. Lambert vtedy na Twitteri napísal, že Queen spomínal len v súvislosti so svojím predchádzajúcim vystúpením na MTV European Music Awards (EMA) vlani v novembri. "Inteligentní novinári vytrhli moje vyjadrenia z kontextu. Žiadne vystúpenia som nepotvrdil. Hovoril som iba o EMA," napísal spevák.

Gitarista Queen Brian May vlani v decembri povedal, že Queen s ním a bubeníkom Rogerom Taylorom nebudú nikdy tou skupinou Queen, akou boli so spevákom Freddiem Mercurym a basgitaristom Johnom Deaconom. V súvislosti so zastupovaním Mercuryho na poste speváka sa naposledy špekulovalo aj o excentrickej speváčke Lady Gaga. Na poste speváka Queen dlhodobo pôsobil len Paul Rodgers a to v rokoch 2005 až 2009.
 Informácie zverejnili webové stránky nme.com a rollingstone.com.

Zdroj: SITA
Foto: Adamofficial.com

Súvisiaci interpreti: Queen