Od októbra ohlasované holografické turné Amy Winehouse, ktoré sa stretlo s negatívnym prijatím zo strany fanúšikov, sa na tento čas odkladá. Spoločnosť BASE Hologram, ktorá holografickú šou vytvára, oznámila, že projekt musia na chvíľu pozastaviť kvôli tomu, že narazili na nové výzvy v holografii a rozšírenej realite.

Začiatkom týždňa napísala spoločnosť Base Hologram na Twitteri, že chcú priniesť spomienku na Amy Winehouse a jej odkaz najviac oslavným spôsobom a s rešpektom. Za ich rozhodnutím posunúť termín konania turné stoja nové výzvy v hologramoch a rozšírenej realite. Za svoj cieľ označili "určenie najlepšej cesty, ktorá by bola náležitou poctou Amynmu odkazu a to je najvyšší kaliber." 

"Niekedy pri vývoji tohto typu veľmi ambiciózneho, najmodernejšieho hologramu / rozšírenej reality sa stretávame s niektorými jedinečnými výzvami a citlivosťou, ktoré nás nútia urobiť krok späť. Rozvoj našich produkcií je krížencom medzi broadwayskou šou a koncertom, ktorý si vyžaduje kreatívne inžinierstvo a ten typ tvorivosti nemusí nevyhnutne dodržiavať harmonogram," uviedol pre Billboard predseda BASE a CEO Brian Becker. Na projekte sa pritom má podieľať aj otec speváčky Mitch Winehouse

Spoločnosť Base už pritom priniesla holografické turné s Royom Orbisonom a Mariou Callas. V podobe holagramu turné absolvovali tiež Michael Jackson a Tupac Shakur. 


Keď prvý raz informácia o holografickom turné obletela svet, fanúšikovia sa búrili. A niet sa čo čudovať. Hoci Amy Winehouse zanechala za svoju krátku kariéru svetu uctyhodný hudobný odkaz, ťažko si možno predstaviť, že by sa svojhlavej speváčke páčilo absolvovať nejaké patetické posmrtné holografické turné. 

Amy Winehouse zomrela v roku 2011 vo veku 27 rokov a zaradila sa do slávneho Klubu 27. Rozsiahlu fanúšikovskú základňu si získala svojimi dvomi albumami Frank (2003) a Back to Black (2006). Pár mesiacov po jej smrti vyšla kolekcia jej dovtedy nevydaných nahrávok s názvom Lioness: Hidden Treasures (2011).


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: nme.com)
Foto: Facebook.com/amywinehouse

Súvisiaci interpreti: Amy Winehouse