Andy Lou, vlastným menom Andrea Loužecká, je speváčka pochádzajúca z Púchova. Po účinkovaní vo vlaňajšej SuperStar a víťazstve v autorskej súťaži Košický zlatý poklad 2020 so skladbou Vesmír, nenechala fanúšikov na svoj nový singel dlho čakať. Je ním skladba venovaná jej sestre, ktorú zverejnila spolu so svojím prvým klipom.

Skladba s názvom Sestry je úprimným poďakovaním a vyjadrením citov mladej speváčky k svojej sestre Martine. "Sme black and white, jin a jang, oheň a voda, no miestami zhoda, keď zdieľame svoje starosti a boje," spieva Andy Lou v nákazlivom refréne pozitívnej a odľahčenej piesne.

Pesničku spreváza jednoduchý a výstižný videoklip plný archívnych rodinných záberov. O výslednú podobu vizuálu sa postaral Ondrej Jurišta, ktorý spojil zábery sestier z ich detstva, spolu so zábermi ako Andy spieva a hrá na gitare. "Myslím si, že prelínanie minulosti a súčasnosti navodzuje pocit nostalgie a vďačnosti, ktorý z tejto skladby cítim," hovorí Jurišta, pod ktorého značkou Navždy Mladí novinka vychádza. V novom bratislavskom vydavateľstve plánuje Andy vydávať aj ďalšie svoje nahrávky.


O hudobnú produkciu pesničky Sestry sa postaral ďalší člen tímu Navždy Mladí Vincent, známy tiež z kapely Lavagance. "Je radosť s ňou spolupracovať. Má krásne hlboké texty a nahráva one take, špica!" pochválil talentovanú speváčku.

Andy Lou, ktorá je autorkou textu, si okrem spevu sama nahrala aj gitaru. O ostatné nástroje, ktoré dodávajú piesni atmosféru a farebnosť, sa postarali profesionálni štúdioví hudobníci. Basgitaru nahral Vincent, saxofón Matej Klimo a bicie Attila Szeiff.

Vypočujte si pieseň Vesmír, s ktorou Andy vyhrala Košický zlatý poklad 2020:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér speváčky Róbert Gajdoš. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.