Organizátori festivalu Hip Hop Kemp na svojej oficiálnej webstránke zverejnili meno prvého tohtoročného vystupujúceho a zároveň aj headlinera, ktorým bude americký raper Kendrick Lamar. Ten patrí medzi najväčšie mená v súčasnom hip-hope, s minuloročným albumom dobyl väčšinu prestížnych koncoročných rebríčkov.

Dvadsaťpäťročný Kendrick Lamar pochádza z kalifornského Comptonu a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2003. Debutoval v roku 2011 albumom Section.80, no výraznejší úspech zaznamenal až s druhou štúdiovkou good kid, m.A.A.d city (2012). Za album si Lamar vyslúžil nevídanú priazeň kritikov - priemerné hodnotenie albumu na stránke Metacritic je 91/100 a na prvé miesto v koncoročnom rebríčku za rok 2012 ho zaradili BBC, Complex, FACT aj Pitchfork. Na dvojke je u kritikov z Billboardu, MTV, SPIN a Time, v prvej desiatke aj podľa denníka The Guardian a magazínov Rolling Stone a Entertainment Weekly.

Nahrávka sa v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 dostala najvyššie na druhú priečku a pochádzajú z nej úspešné single Swimming Pools (Drank) a Poetic Justice (feat. Drake). Lamar je tiež členom skupiny Black Hippy, ktorú okrem neho tvoria Ab-Soul, Jay Rock a Schoolboy Q.

Prečítajte si: Týždeň v hip-hope: Kendrick Lamar a Jay-Z v spoločnej skladbe

Dvanásty ročník festivalu Hip Hop Kemp sa uskutoční v dňoch 22. až 24. augusta vo Festivalparku v Hradci Králové, vstupenky stoja 1 200 českých korún (v prepočte 46,50 eura), pričom táto cena platí do konca mája.




Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: AP Photo/Dave Martin

Súvisiaci interpreti: Kendrick Lamar