O najväčší rozruch sa v uplynulom týždni postaral Kendrick Lamar s remixom skladby Bitch, Don't Kill My Vibe, do ktorého si nepozval nikoho menej významného ako je Jay-Z. Činili sa však aj iní interpreti ako Torae, LL Cool J, Raekwon, John Legend alebo Murs. Na česko-slovenskej scéne to boli zas BoyBand a Lipo.

Kendrick Lamar sa naďalej vezie na vlne úspechu, ktorý mu priniesol vlaňajší album good kid, m.A.A.d city. Na ňom sa nachádzala aj skladba Bitch, Don’t Kill My Vibe, ktorá sa teraz dočkala remixu s hosťujúcim Jay-Z. Okrem účasti Hovu sa od originálu líši tiež v tom, že obe Kendrickove strofy sú nové.

Kendrick Lamar feat. Jay-Z - Bitch, Don’t Kill My Vibe (Remix)

Na slávnejšieho hosťa stavil tiež LL Cool J v novej skladbe We Came To Party, v ktorej mu sekunduje Snoop Dogg. Zostavu veteránov doplňuje Fatman Scoop na refréne. Track by sa mal nachádzať na albume Authentic, ktorý LL Cool J plánuje vydať 30. apríla.

LL Cool J feat. Snoop Dogg & Fatman Scoop - We Came To Party

Remixu sa dočkala aj skladba 86' od Raekwona, ktorá pochádza z jeho Lost Jewlry EP. Členovi Wu-Tang Clanu v remixe hosťuje AZ, pričom k ich počinu hneď vzniklo aj video. V ňom sa v niektorých scénach objaví aj Tek zo Smif N Wessun.

Raekwon feat. AZ & Altrina Renee - 86' (Remix)

Torae potešil svojich fanúšikov mixtapeom Admission Of Guilt, ktorý poskytol zdarma na stiahnutie. Tape obsahuje trinásť skladieb s hosťami ako Skyzoo, Bun B alebo Pharoahe Monch. Posledný menovaný asistuje v tracku What's Love, ktorý si teraz môžete vypočuť. Celý mixtape sa dá stiahnuť TU.

Torae feat. Pharoahe Monch - What's Love

Joe Budden má už takmer dva mesiace vonku tretiu sólovku No Love Lost, ktorá sa však stretla iba s vlažnými reakciami kritikov aj fanúšikov. K najlepším momentom albumu patrí nepochybne pomalšia záležitosť s názvom Castles. K tej sa Joey najnovšie rozhodol nakrútiť aj video.

Joe Budden - Castles

Vyzerá to tak, že tento rok sa konečne dočkáme nového albumu od Johna Legenda. Ten plánuje nadviazať na svoju poslednú sólovku Evolver z roku 2008 štúdiovkou Love In The Future. Prvým singlom z nej sa stala pieseň The Beginning, ktorú si teraz môžete vypočuť.

John Legend - The Beginning

Murs určite nepatrí ku klasickým rapperom, ktorý sa často berú príliš vážne. Najnovším dôkazom o tom, že Murs má veľký zmysel pre humor, je video k skladbe Whatuptho z jeho posledného spoločného albumu s producentom 9th Wonderom. Klip sa odohráva v jedálni a hlavný protagonista je na jeho konci doslova zahádzaný jedlom.

Murs & 9th Wonder - Whatuptho

Minule kanadský producent Marco Polo zverejnil skladbu What's Wrong s Rakimom, tentoraz cez jeho beat rapuje ďalšia žijúca legenda - Big Daddy Kane v tracku Nite & Day. Obe skladby sa budú nachádzať na nahrávke Newport Authority 2.

Marco Polo feat. Big Daddy Kane - Nite & Day

Punchline z EMC sa pripomenul čerstvou záležitosťou Dream Chasing, v ktorej hosťujú Fokis, The 17th, Asha a Niyah. Skladbu produkoval D. Slaps.

Punchline feat. Fokis, The 17th, Asha & Niyah - Dream Chasing

Po dlhšom čase sa ozval detroitský Black Milk, ktorého prvým tohtoročným releasom sa stal dvojsingel Sunday’s Best / Monday’s Worst. Obe skladby by sa mali nachádzať na jeho ďalšej sólovke, ktorá by mala doraziť v lete.

Black Milk - Sunday’s Best / Monday’s Worst

Česko-slovenský projekt BoyBand, v ktorom sa stretli Idea a Boy Wonder, vydá 1. apríla debutový album Best Of. Druhým singlom z neho stala vec Narcis s hosťujúcim Restom a beatom od Inphyho.

BoyBand feat. Rest - Narcis

Lipo sa rozhodol zverejniť video k úspešnému singlu Do města přišla zima, v ktorom sa o refrén postarala mladá speváčka Kateřina Marie Tichá. Réžiu čierno-bieleho klipu si už tradične na svoje plecia zobral samotný autor skladby.

Lipo feat. Kateřina Marie Tichá - Do Města Přišla Zima

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/KendrickLamarmusic

Súvisiaci interpreti: John Legend, Kendrick Lamar