V Austrálii žijúci anglický producent Mark Pritchard a líder kapiel Radiohead a Atoms for Peace Thom Yorke zverejnili spoločnú nahrávku Beautiful People. Skladba vyjde na pripravovanom Pritchardovom albume Album Under The Sun, ktorý vydáva po päťročnej tvorivej prestávke.

Thom Yorke naspieval k elektronickej nahrávke vokály. Album Under the Sun, trinásta štúdiovka Marka Pritcharda, vyjde 13. mája vo vydavateľstve Warp Records. Na albume sa okrem Yorka objavia aj anglický producent Bibio, newyorský raper Beans z undergroundovej hip-hopovej formácie AntiPop Consortium a americká folková speváčka Linda Perhacs. 

Hoci Yorke a Pritchard doteraz oficiálne nespolupracovali, Pritchard zremixoval skladbu Bloom z ostatného albumu Radiohead King of Limbs (2011). "Pôvodná inštrumentálna verzia piesne Beautiful People (Krásni ľudia) je osobnou výpoveďou o strate, beznádeji a chaose, ale nesie v sebe aj odkaz lásky a nádeje," povedal o skladbe Pritchard. "Thom svojím spevom dokonale zachytil a doplnil atmosféru skladby. Budem navždy vďačný, že som mohol spolupracovať s takým talentovaným umelcom," dodal.


Producent z pripravovanej novinky zverejnil už aj melancholický videoklip Sad Alron


Text: Hudba.sk (NME.com, archív)
Foto: Facebook.com/markprtchrd

Súvisiaci interpreti: Thom Yorke