Sedemročné čakanie na nový album Shakiry sa úderom polnoci skončil. Kolumbijská speváčka vydala očakávanú nahrávku Las Mujeres Ya No Lloran (Women No Longer Cry), ktorá je pre ňu katarziou. O novinke hovorí ako o svojom najosobnejšom albume, na ktorom je zraniteľná aj surová zároveň.

"Vytvorenie tejto kolekcie bol alchymistický proces," uviedla Shakira vo vyhlásení. "Pri písaní každej piesne som sa prestavovala. Počas ich spievania sa moje slzy premenili na diamanty a moja zraniteľnosť na silu," odhalila. Z albumu už stihla speváčka pred jeho vydaním vypustiť do éteru sedem singlov, konkrétne Te Felicito, Monotonía, Bzrp Music Sessions Vol. 53, TQG, Acróstico, Copa Vacía a El Jefe. Čerstvou singlovou novinkou je pesnička Puntería, ktorá vznikla v spolupráci s Cardi B. Speváčky ju prestavili spolu s videoklipom.

Názov albumu je priamym odkazom na text z hitu Bzrp Music Sessions, Vol. 53, ktorý symbolizuje nezávislosť a silu. Je to posolstvo, ktoré zdôrazňuje odolnosť žien a schopnosť premeniť nepriazeň osudu na triumf. To sú skúsenosti, ktorými si Shakira, ako matka dvoch detí, musela po rozchode s partnerom Gerardom Piquém prejsť. Hudba musela ísť na vedľajšiu koľaj, prioritou bolo vytvorenie si nového domova a zázemia.

Výsledkom transformácie, kde slzy premenila na diamanty je nový album, ktorý si budú môcť fanúšikovia zakúpiť v štyroch odlišných edíciách, z ktorých každá bude mať tému vzácnych kameňov: diamant, rubín, zafír a smaragd. Každú verzia bude predstavovať jedinečný obal a vinylová edícia bude vylisovaná v zodpovedajúcich farbách.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)