Osmička finalistov sa v nedeľu večer popasovala s legendárnymi hitmi z dielní takých hudobných velikánov ako sú Pink Floyd, Queen, The Police, Karel Gott, či Marika Gombitová. Najväčším prekvapením večera však bola Kristína Debnárová a jej podanie skladby Believe od legendárnej Cher.

» Pozrite si FOTOREPORT z 5. finálového kola

Slovenka Kristína Debnárová pôsobila v začiatkoch súťaže menej výrazným dojmom, postupne sa ale začína na veľkom pódiu udomácňovať, a ako sama prezradila, SuperStar jej zmenila život práve v tom, že sa cíti troška sebavedomejšie a zbavuje sa trémy. V kole venovanom legendárnym hitom definitívne potvrdila, že medzi zostávajúcich finalistov oprávnene patrí.

Piesňou Believe od Cher sa jej podarilo ako vôbec prvej rozplakať v priamom prenose porotkyňu Ewu Farnu. "Ty si ma normálne dojala," povedala so slzami v očiach Farna. "Bolo to pekné," viac už však cez slzy nebola schopná ku Kristíninmu výkonu povedať. Habera so Soukupom sa jednoznačne zhodli na tom, že toto bolo speváčkino vôbec najlepšie vystúpenie v súťaži. V závere priameho prenosu sa dokonca trojica porotcov jednohlasne zhodla na tom, že Kristína predviedla najlepší výkon večera.



Pre úplnosť len dodáme, že túto podmanivú verziu slávneho tanečného hitu si Kristína nevymyslela sama. Ako je už v domácich televíznych šou zvykom, "odkukala" ju od minuloročnej úspešnej účastníčky britského X Factoru Elly Henderson. Tu je dôkaz:


So súťažou sa rozlúčil Jaro Smejkal

Slzy boli na tvári Ewy Farnej prítomné aj pri definitívnom verdikte v časti zvanej Rozhodnutie, kedy vcelku prekvapivo opustil súťaž Jaroslav Smejkal, ktorý sa taktiež slzám neubránil. S emóciami bojoval aj Ondřej Soukup či moderátorka Zora Kepková.

V tomto kole sa Smejkal predviedol so skladbou od Police Every Breath You Take. Jeho interpretácia tejto piesne nadchla Ewu Farnu natoľko, že si pred Jara pokľakla a poprosila ho, či si s ňou zaspieva dueto na jej albume. Habera a Soukup však okrem pozitív upozornili aj na silené "chrčanie", ktoré obom porotcom do istej miery až prekážalo. Pavol Habera dokonca tipoval, že Jaro v tomto kole vypadne, pretože bolo pre neho toto vystúpenie sklamaním. Jeho tip tentoraz vyšiel.



Zazneli aj hity od Queenu, Pink Floyd, Gotta či Gombitovej

Porotu i divákov v nedeľnom prenose zo SuperStar potešilo aj vystúpenie Sabíny Křovákovej, ktorá si tentoraz trúfla na obrovský hit kapely Queen Show Must Go On. Ondřej Soukup zjednodušene zhodnotil, že sa mu to páčilo. "Bolo to veľkolepé, krásne, jediná vec, ktorá ma rozhádzala bolo to, že si išla popredu. Mala som pri tebe ale husiu kožu, takže to bolo dobré," pridala svoje pozitívne hodnotenie Farna. Pavol Habera na jednej strane vyzdvihol, že to Sabína odspievala po svojom, no na druhej strane upozornil speváčku na nedokonalé frázovanie. Posúďte sami v priloženom videu.



Ďalšie veľké hity, na ktoré boli diváci najviac zvedaví, zaspievali Adam Kukačka, Štefan Pčelár a Veronika Stýblová. Videá s ich vystúpeniami, ktoré nesklamali, ale ani príliš nenadchli, sú nižšie na konci článku.

Už o týždeň budeme mať možnosť vidieť od každého finalistu hneď dve skladby. Toto kolo bude výnimočné tým, že bude zamerané na songy, ktoré sedmička finalistov venuje svojim blízkym.

Adam Kukačka: Karel Gott - Lady Karneval



Štefan Pčelár: Pink Floyd - Wish You Were Here



Veronika Stýblová: Marika Gombitová - Vyznanie



Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: TV Markíza
Video: TV Markíza