Americký spevák a hudobník Chris Cornell naživo predstavil skladbu The Promise. Päťdesiatdvaročný líder kapely Soundgarden tak urobil v televíznej relácii The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, kde ho sprevádzal aj spoluhráč Matt Cameron zo Soundgarden.

Výťažok z predaja skladby pôjde na konto neziskovej organizácie International Rescue Committee, ktorá pomáha ľuďom postihnutým vojnou či prírodnými katastrofami. Cornell nahral pieseň pre film The Promise režiséra Terryho Georgea, v ktorom si zahrali napríklad Oscar Isaac, Charlotte Le Bon alebo Christian Bale.



Chris Cornell, vlastným menom Christopher John Boyle, je známy najmä ako spevák a gitarista spomínanej skupiny Soundgarden, s ktorou dosiaľ vydal šesť štúdioviek. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Euphoria Morning, po ktorej nasledovali nahrávky Carry On (2007), Scream (2009) a Higher Truth (2015).

Okrem toho má na konte napríklad aj živú nahrávku Songbook (2011). S formáciou Audioslave, ktorá fungovala v období 2001 až 2007, ponúkol albumy Audioslave (2002), Out Of Exile (2005) a Revelations (2006). S už nefungujúcou kapelou Temple of the Dog vydal v roku 1991 jediný, eponymný album.

Zdroj: SITA (consequenceofsound.net, archív)
Foto: Kara Thomas - Soundgardenworld.com

Súvisiaci interpreti: Chris Cornell