Druhú júlovú sobotu budú umelci ako Róisin Murphy a legenda disco éry 70. rokov Nile Rodgers len na natiahnutie ruky. V rakúskom Wiesene vystúpia v rámci festivalu Nova Jazz & Blues Night.

Lineup, ktorý tento rok ohlásil rakúsky festival venovaný (nielen) jazzu, bluesu, funku a soulu, teda Nova Jazz & Blues Night, by mohol znieť pre slovenských fajnšmekrov až neuveriteľne. Ani nie 100 km od Bratislavy, v rakúskom meste Wiesen, vystúpia okrem iných aj írska speváčka Róisín Murphy, ktorá nedávno predstavila svoj nový videoklip k singlu Evil Eyes, a vracajúci sa legendárny gitarista Nile Rodgers so svojou kapelou Chic.

Zostavu bude 11. júla v Rakúsku dopĺňať aj deepsoulová americká speváčka Marla Glen, tamojšia skupina Count Basic hrajúca R&B, trip-hop, acid jazz a smooth jazz, a tiež rakúska trojica Johann Sebastian Bass, ktorá kombinuje živú hudbu s elektropopom. Zmes sudánskeho popu, free jazzu a funk rocku prinesie Sinkane, zatiaľ čo Threeo z virginského Richmondu osvieži večer coververziami dobre známych hitov. Vo wiesenskej Ottakringer arene vystúpi aj soulový spevák Robb.


Autor: Marek Majzon
Foto: Album artwork / Facebook.com/NileRodgersOfficial

Súvisiaci interpreti: Chic, Nile Rodgers, Róisín Murphy