Najnovšia víťazka populárnej speváckej súťaže SuperStar, Prievidžanka Barbora Piešová vydáva kolekciu nahrávok, ktoré v najsledovanejšom TV programe prvej polovice roka 2020 zazneli v jej podaní. Okrem toho však pred pár dňami predstavila aj prvý vlastný singel s názvom Dážď, ktorým predznamenáva svoj debutový album.

Barbora Piešová takmer dva týždne po finálovom kole predstavila svojim fanúšikom vlastnú pieseň s názvom Dážď, ktorá vznikala ešte počas súťaže. Víťazka SuperStar je autorkou textu a spoluautorkou hudby, s ktorou jej pomohol Peter Sihelský. Pesničku odpremiérovala minulý týždeň v naživo Teleráne (živý spev + reprodukovaná hudba).

"Pieseň je v mojom štýle, pre mňa nazvanom 'nádejná hudba'. Text dodáva hudbe silu a gradáciu a to mi dáva zmysel a emóciu," hovorí o novinke speváčka, ktorá už o pár dní oslávi 20. narodeniny. Po víťazstve v súťaži nezaháľa a pripravuje ďalšie skladby, ktoré budú na jej debutovom albume. Vydať by ho chcela najneskôr do konca tohto roka.


Zatiaľ sa jej priaznivci môžu tešiť zo skladieb, ktoré spievala v SuperStar. Vybrané záznamy z jej vystúpení totiž v týchto dňoch vychádzajú na tradičnom po-superstarovskom výbere. Nechýba na ňom ani emotívna superfinálová verzia piesne Next To Me od Imagine Dragons, ktorou Barbora rozplakala nielen porotu na čele s Leošom Marešom, ale slzy neudržala ani ona samotná. Album ponúka aj piesne, ktoré spievala spoločne s ďalšími účastníkmi súťaže vrátane spoločnej skladby desiatky najlepších, Will You Be There od Michaela Jacksona. Celý zoznam piesní nájdete nižšie.

Podobný album so svojimi najlepšími vystúpeniami vydáva aj Martin Schreiner, ktorý v súťaži skončil tretí. V jeho prípade nechýba napríklad pôsobivý duet Dusk Till Dawn s Dianou Kovaľovou, ktorý počas jedného z divadelných kôl odmenila porota potleskom v stoji.

Zaujímavosťou je, že pár dní po Barborinom úspechu sa veľkej pozornosti fanúšikov médií tešila jej sestra Lenka Piešová, ktorá 4. júna na Youtube kanáli svojej kapely Funky Emotions zverejnila singel Sen a ja. Skladba má dnes viac ako 50-tisíc prehratí a vzhľadom na doterajšiu sledovanosť Lenkiných videí niet pochýb, že k tomuto číslu dopomohlo práve Barborino víťazstvo v SuperStar. Mladšia sestra Lenke pomohla aj ako spoluautorka hudby. Barbora je pod ňou podpísaná ako skladateľka spoločne s členom Funky Emotions Romanom Vážanom a Martinom Lukáňom. Mimochodom, aj Lenka sa zviditeľnila vďaka talentovej šou - v roku 2010 bola semifinalistkou populárnej televíznej súťaže Česko Slovensko má talent.


Zoznam piesní na CD Barbora Piešová - SuperStar:

1. Next To Me (SuperFinále version)
2. I'm So Excited
3. Milovanie v daždi
4. Somebody To Love
5. I Will Survive
6. V slepých uličkách (feat. Tomáš Mikulka)
7. All Together Now (feat. Michal Šafrata, Matěj Vávra, Sandrine Amadou Titi)
8. Next To Me
9. Will You Be There (feat. Diana Kovaľová, Martin Schreiner, Ricci Giovanni, Júlia Kramárová, Timotej Majský, Lucie Bikárová, Dominika Lukešová, Michal Šafrata, Lubadika Esther, Barbora Piešová)  

Zoznam skladieb na CD Martin Schreiner - SuperStar:

1. Say Something (SuperFinále version)

2. Žal se odkládá
3. My Heart Will Go On
4. Tančíš sama
5. Jealous
6. Dusk Till Dawn (feat. Diana Kovaľová)
7. The Scientist (feat. Miroslav Šimůnek, Andrea Loužecká, Hana Džurbanová)
8. Heal The World (feat. Barbora Piešová, Diana Kovaľová, Ricci Giovanni, Júlia Kramárová, Timotej Majský, Lucie Bikárová, Dominika Lukešová, Michal Šafrata, Lubadika Esther, Michal Šafrata)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.