"Bohužiaľ, je to pravda. Naozaj nás to veľmi mrzí, ale spoluprácu odriekli niektorí významní sponzori, a tak sme boli nútení zrušiť koncert Kaiser Chiefs. Bez toho by sme nemali istotu, že festival úspešne dokončíme," uviedol riaditeľ a dramaturg Pavel Kloupar.

Svoje vystúpenie v Benešove, kde sa podujatie koná od 2. až 5. augusta, zrušila i waleská rocková skupina Skindred. Organizátori momentálne rokujú o náhrade za Kaiser Chiefs. Ďalšou kompenzáciou pre návštevníkov bude špeciálna zľava. "Po tom, ako ľudia dorazia do areálu a za bránou za útržok lístku dostanú pásku, môžu s tým zvyškom vstupenky prísť do infostánku, kde získajú dvestokorunovú zľavu na vstupenku Sázavafestu v roku 2013," uviedol Kloupar.

Na dvanástom ročníku multikultúrneho festivalu Sázavafest sa ako hlavné hviezdy predstavia americká skupina Fun Lovin' Criminals a anglický dídžej Paul Oakenfold. Novinkou bude Promopro Dance Hall, do ktorej by sa podľa slov organizátorov malo zmestiť až päťtisíc ľudí. Okrem spomínaných headlinerov na festivale vystúpia tiež Molotov z Mexika, Lyre Le Temps z Francúzska, Španiel Sak Noel alebo slovenská speváčka Katarína Knechtová. Trojdňová vstupenka na festival momentálne stojí 1 390 českých korún (v prepočte približne 54 eur), na mieste sa cena zvýši na 1 600 českých korún (62,6 eura).

Zdroj: SITA
Foto: Kaiserchiefs.com

Súvisiaci interpreti: Kaiser Chiefs