Ďalšie vydanie obľúbenej benefičnej akcie Hudba bez bariér sa uskutoční 20. novembra v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi. Headlinerom bude obľúbený český spevák a hudobník Tomáš Klus a zahrajú aj Martin Harich, skupina Dennyiah, vokálna kapela For You, gitarista Dávid Bílek a ďalší.

Koncert Hudba bez bariér sa na jeseň uskutoční už ôsmy raz, tentokrát v Spišskej Novej Vsi. Večer plný emotívnej hudby organizuje občianske združenie Parasport24.

"Je to ôsme pokračovanie, pretože v niektorých rokoch sa nám akciu podarilo urobiť dvakrát v inom meste. Tak je to aj tento rok, už v marci sme to stihli v Liptovskom Mikuláši. Tentokrát si náš projekt Hudba bez bariér objednalo mesto Spišská Nová Ves. Sme za to vďační, lebo je to už po tretíkrát, čo si Hudbu bez bariér niekto objednal so slovami 'aj my chceme tento pekný projekt u nás'," neskrýva radosť organizátor podujatia Miroslav Buľovský občianskeho združenia Parasport24.

Na novembrovej Hudbe bey bariér prvýkrát vystúpi český spevák a skladateľ Tomáš Klus. Získať ho na charitatívne podujatie dalo Mirovi Buľovskému zabrať. "Vždy oslovujem viacerých podľa pocitu, ale hlavne tak, aby to ladilo v dramaturgii, v scenári a réžii. Tomášovi som písal a volal dovtedy, kým sa nám nestretli termíny. Pri takýchto zvučných menách je to veľmi vzácne. Som trpezlivý, nevzdávam sa a aj preto sa teraz môžeme tešiť z Tomáša Klusa."


Hudba bez bariér prinesie viac ako dvojhodinový hudobný program zložený z vystúpení viacerých sólových umelcov a hudobných zoskupení. Už pravidelnými účastníkmi akcie sú spevák Martin Harich aj virtuózny gitarista Dávid Bílek, novým objavom je skupina Dennyiah a predstaví sa aj folklórny súbor Čačina a bubnová šou Batida. Nebude chýbať ani úspešná vokálna kapela For You, ktorá sa preslávila hitom Nenahraditeľná so Simou Martausovou.

"Tešíme sa vždy, keď môžeme naším spevom ľudom zlepšiť náladu a vyčarovať úsmev na tvári. O to viac nás teší charitatívny rozmer akcie Hudba bez bariér, kde svojim vystúpením nielen spríjemníme ľuďom večer, ale na chvíľu sa staneme súčasťou veľkej rodiny, ktorá dlhodobo pomáha hendikepovaným po celom Slovensku. A ten pocit ďaleko presahuje pocit radosti," hovorí člen skupiny For You, beatboxer Emil "Esso" Smoliga.

Vstupenky:  


Občianske združenie Parasport24 vzniklo v roku 2006 a venuje sa organizovaniu rôznorodých projektov na podporu ľudí s hendikepom, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Prvý koncert s názvom Klavír bez bariér sa konal na jeseň 2015, od roku 2016 je séria podujatí nazvaná Hudba bez bariér.

"Začiatky boli ťažké, našli sa aj ľudia, ktorí sa pýtali, načo sú nám koncerty. No dnes sa ma už nič nepýtajú. Aj tu platí pravidlo vydržať a ísť si za svojím. Začali sme so speváčkou Máriou Čírovou a klaviristom Jožkom Hollým v roku 2015 a odvtedy akcia naberá na pozitívach aj na množstve pomoci. Poslanie akcie je pomáhať ďalej s financiami, ktoré získame. Prvá pomoc ide vždy priamo na podujatí, kde na pódiu darujeme šek, alebo čokoľvek práve treba. Vždy som sníval, že budem robiť aj takéto akcie. Všetko, o čom dokážeme snívať, môže byť reálne, tak snívajme..." uzatvára Miroslav Buľovský.

Hudba bez bariér si pre návšteníkov v Spišskej Novej Vsi pripravila aj tematické tričká, ktoré si budete môcť kúpiť priamo na koncerte a podporiť tak dobrú vec. Výťažok zo vstupného aj predaja tričiek venujú organizátori už tradične na dobročinné ciele občianskeho združenia Parasport24. Všetky informácie nájdete na oficiálnej stránke www.parasport24.com.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili.