Už tento piatok sa otvoria brány areálu na Zlatých pieskoch a začne sa jubilejný 5. ročník Uprising Reggae Festivalu. Pri oslavách budú asistovať hviezdy reggae, dubu, drum&bassu či hip-hopu z celého sveta. Mimoriadne veľké zastúpenie má najmä rodisko reggae a dancehallu Jamajka.

Uprising má na európskej festivalovej mape už svoje stabilné miesto. Kvalitu festivalu podčiarkuje aj tohtoročný line-up – z Jamajky pricestujú roots reggae veteráni Max RomeoLee "Scratch" Perry, hitmaker Anthony B či jeden z najpopulárnejších predstaviteľov aktuálnej svetovej reggae scény Tarrus RileyNebude chýbať ani mladá krv jamajského reggae - kapela Raging Fyah a pôvabná speváčka Etana.

Hip-hop prinesú priamo z amerického Los Angeles Delinquent Habits, alebo z Londýna legendárny DJ Vadim. Veľká Británia bude mať na festivale viacerých zástupcov – škótskych Mungo's Hi Fi, ragga-jungle legendy Top CatTenor Fly a najmä legendu britského undergroundu, kapelu Asian Dub Foundation, ktorá príde ukázať, že aj po takmer 20 rokoch na scéne a veľkých personálnych zmenách má stále čo povedať.

Pozitívnu energiu festivalu okrem množstva pohodovej ale i energickej hudby dotvárajú aj tento rok zábavné a športové aktivity či zaujímavé workshopy ako umelecký streetart a graffiti, plážové futbalové zápasy, relaxačná miestnosť s jogou či zaučenie do základov capoeiry, bubnovania či žonglovania. Najnavštevovanejším a najžiadanejším osviežením počas hlásených víkendových horúčav bude určite aj kúpanie v jazere, preteky na vodných bicykloch či iné vodné atrakcie a súťaže.

Kompletný program festivalu s časovým rozpisom jednotlivých vystúpení nájdete na www.fb.com/uprisingreggaefestival a na oficiálnom webe festivalu www.uprising.sk, kde sa nachádzajú aj ďalšie praktické informácie a rady. Areál festivalu bude sprístupnený v piatok od 12:00.

Vstupenky na Uprising Reggae Festival je možné kúpiť v sieti Ticketportal do štvrtka večera. Následne budú v predaji priamo v pokladniach na Zlatých pieskoch nielen permanentky, ale aj jednodňové vstupenky.

Informácie a vizuály pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka Uprising Reggae Festivalu 2012. 

Súvisiaci interpreti: Asian Dub Foundation, Lee Scratch Perry