Keď sa minulý týždeň Kendrick Lamar odvážne vyhlásil za kráľa New Yorku, nikto nemohol tušiť, že krátko na to sa zhodou okolností po dlhšej odmlke prihlási o slovo jeden zo skutočných kráľov, no nie New Yorku, ale hip-hopu ako takého. Hovoríme samozrejme o Eminemovi a jeho novej skladbe Survival.

Spomínaná Eminemova nová skladba Survival, v ktorej sa o refrén postarala Kanaďanka Liz Rodrigues, vznikla pre hru Call of Duty: Ghosts. Nachádzať by sa však mala aj na Shadyho pripravovanej ôsmej štúdiovke, o ktorej však zatiaľ nie sú žiadne bližšie informácie.

Eminem feat. Liz Rodrigues - Survival

Talib Kweli pokračuje v nakrúcaní videí k jeho aktuálnej štúdiovke Prisoner Of Conscious. Najnovšie sa dočkala otváracia skladba Human Mic, ktorú produkoval Oh No. Zaujímavosťou videa, v ktorom sa Talib predstavil v úlohe dirigenta, je skutočnosť, že ho režíroval R.A. The Rugged Man.

Talib Kweli - Human Mic

Big Sean už o päť dní vydá nový album Hall Of Fame, a preto sa z neho rozhodol predstaviť ďalšiu skladbu. Tou sa stala vec First Chain, do ktorej si tento detroitský reprezentant Kanyeho labelu G.O.O.D. Music zavolal ako hostí Nasa a KiD CuDiho. O produkciu sa postaral No I.D.

Big Sean feat. Nas & KiD CuDi - First Chain

V rovnaký deň ako Big Sean (27. augusta) vydajú nový album aj Goodie Mob, pre ktorých to bude prvá spoločná štúdiovka po deviatich rokoch. Nahrávka ponesie názov Age Against The Machine a nachádzať sa na nej budú aj skladby Special Education a Pinstripes, ktoré sa Cee-Lo, Khujo, T-Mo a Big Gipp rozhodli predstaviť vopred. V prípade Special Education s hosťujúcou Janelle Monáe už pritom vznikol aj klip. Pre úplnosť dodáme, že v druhej menovanej skladbe zas hosťuje T.I.

Goodie Mob feat. Janelle Monáe - Special Education

Goodie Mob feat. - Pinstripes T.I.

Pri Janelle Monáe ešte na chvíľu zostaneme, pretože táto speváčka už 10. septembra vydá svoju druhú štúdiovku The Electric Lady. Z tej najnovšie predstavila tretí singel, ktorým sa stala pieseň Primetime s hosťujúcim Miguelom.

Janelle Monáe feat. Miguel - Primetime

B.o.B momentálne pripravuje nový album Underground Luxury, z ktorého postupne zverejňuje potenciálne single. Čerstvou ochutnávkou sa tak stal track Missing, ktorý produkoval Emerson Brooks.

B.o.B - Missing

Už piaty týždeň po sebe má v tejto rubrike zastúpenie Skyzoo a jeho Penny Freestyle Series 2. Tentoraz si pre nás prichystal vec Along The Way s inštrumentálkou z Allure od Jay Z.

Skyzoo - Along The Way

Britský producent Endemic pripravuje pokračovanie svojej nahrávky Terminal Illness z roku 2009. Album ponesie jednoduchý názov Terminal Illness Part 2, pričom do predaja sa dostane koncom októbra. Ako prvú ochutnávku z neho vypustil Endemic skladbu High Society, v ktorej sa za mikrofónom vystriedali Tragedy Khadafi, Ruste Juxx a Afu-Ra.

Endemic feat. Tragedy Khadafi, Ruste Juxx & Afu-Ra - High Society

A teraz sa už presunieme na domácu scénu, kde sa tiež diali podstatné veci. Početná formácia Gramo Rokkaz po viacerých sólovkách jednotlivých členov pripravuje svoj druhý spoločný album, z ktorého nám rovno prostredníctvom klipu predstavila singel Gramo Rokkaz, ty k-oko-t!. V ňom sa predstavila takmer celá zostava, pričom o lyrickú stránku sa postarali Danosť, Separ, Rebel, Tono S. a Decko. Produkciu si vzal na starosti český Kenny Rough.

Gramo Rokkaz - Gramo Rokkaz, ty k-oko-t!

V Česku je zas aktuálne témou číslo jedna nový album zo stajne labelu Ty Nikdy s názvom Soundtrack. Ten má na svedomí DJ Fatte, ktorý si na ňu pozval množstvo zaujímavých rapperov nielen z Česka ale aj zo Slovenska a v jednom prípade aj z USA. My vám teraz z tohto vynikajúceho albumu predstavíme dve skladby. Prvou z nich je vtipná a predovšetkým výstižná vec Milujem túto dobu, ktorú spolu nahrali už vyššie spomínaný Tono S. a Rest. O druhú s názvom Zmietam sa sa zas postarali už tradične skvelí Pra3x s Radimom.

DJ Fatte feat. Tono S. & Rest - Milujem túto dobu

DJ Fatte feat. Pra3x & Radimo - Zmietam sa

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/eminem

Súvisiaci interpreti: Eminem, Talib Kweli