Dvanásť rokov po premiérovom koncerte v bratislavskom NTC sa austrálska speváčka, skladateľka, herečka a modelka Natalie Imbruglia vráti na Slovensko. Tentokrát však nemieri do nášho hlavného mesta a namiesto neosobných priestorov športovej haly odohrá intímny klubový koncert.

Počet lístkov v predaji je preto obmedzený, o to väčší zážitok však čaká tých, ktorí majú radi koncerty v bezprostrednej blízkosti hviezd. Do kalendára si zapíšte termín 28. november, dejiskom bude trenčiansky Piano Club. Okrem Slovenska sa charizmatická speváčka v rámci svojho jesenného turné predstaví aj v Českej republike - 29. novembra v Brne (Semilasso) a o deň neskôr v Prahe (SaSaZu). Vstupenky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk / Předprodej.cz.

Piesne Natalie Imbruglia poznáme z vysielania snáď všetkých slovenských rozhlasových staníc. Na najvyššie priečky svetových hitparád ju katapultoval singel Torn v roku 1997, vďaka ktorému predala viac ako sedem miliónov kusov svojho debutu Left of the Middle.

Zaujímavosťou a málo známym faktom je, že prelomový singel nie je jej vlastnou piesňou, ale coververziou. Ako prvá skladbu, ktorej autormi sú Scott Cutler, Anne Preven and Phil Thornalley, naspievala v roku 1993 dánska speváčka Lis Sørensen vo svojom rodnom jazyku pod názvom Brændt. Neskôr ju už v angličtine pod názvom Torn nahrala americká rocková kapela Ednaswap, ktorá na hudobnej scéne pôsobila v rokoch 1993-1998. Spievala v nej Anne Preven a členom zostavy bol aj ďalší zo spoluautorov piesne - gitarista, skladateľ a producent Scott Cutler. Pesničku však preslávila až o pár rokov neskôr šarmantná Austrálčanka, ktorá ju v zlatých časoch hudobných televízií skvele spropagovala aj ikonickým videoklipom s krátkymi vlasmi.


Jej najúspešnejší singel síce nie je jej autorskou pesničkou, ale dala mu svojím hlasom nezmazateľnú pečať. V ďalších hitoch, ako napríklad Big Mistake, Smoke, That Day, Wrong Impression alebo Shiver, sa ukázala už aj ako skladateľka, ktorá má okrem pop rocku blízko napríklad aj k trip-hopu (skladba Leave Me Alone z jej prvého albumu znie akoby sa na nej podieľali Portishead).

Na svojom zatiaľ poslednom albume Male (2015) sa však Natalie znova vrátila ku coververziám. Zvolila si pritom zaujímavý koncept, keďže prespievala pesničky, ktoré v pôvodných verziách nahrali mužskí interpreti. Skladby ako Instant Crush od Daft Punku a Juliana Casablancasa, Cannonball Damiena Ricea, Friday I'm in Love od The Cure či Only Love Can Break Your Heart Neila Younga sú na albume spracované žensky, elegantne a s veľkým nadhľadom do štýlových akustických verzií.

Natalie Imbruglia je známa svojou pracovitosťou vo viacerých umeleckých oblastiach. V mladosti začínala hereckú kariéru v seriáli Neighbours, neskôr hrala v niekoľkých filmoch (napr. Johnny English a Underdogs). Vďaka atraktívnemu zjavu s výraznými očami a plnými perami sa dostala aj do televíznych reklám známej kozmetickej značky. Okrem umenia sa venuje i charite.

Koncerty Natalie Imbruglia na Slovensku a v Česku:

28. 11. - Trenčín, Piano Club - predpredaj
29. 11. - Brno, Semilasso
30. 11. - Praha, SaSaZu

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala Bibiána Grebeňová Šedivá, PR manažérka usporiadateľskej Agentúry KVAS. Pre viac informácií o trenčianskom koncerte sledujte Facebook event.

Foto: Facebook.com/natalieimbruglia

Súvisiaci interpreti: Natalie Imbruglia