Už o tri týždne ohúri bratislavské publikum svojím umením jeden z najinovatívnejších gitaristov Joe Satriani. Známy rockový virtuóz a multiinštrumentalista inšpiroval aj slovenského gitaristu, skladateľa a producenta Andreja Šebana.

"Satrianiho som zaregistroval už veľmi dávno, na jeho platňu Surfing with the Alien (1987) ma upozornil maďarský hudobník Gábor Presser. Po vypočutí som bol naozaj očarený. Joe Satriani je totiž veľmi inteligentný hráč, má fantastickú techniku a dá sa od neho všeličo odkukať. Inšpiroval ma poctivým prístupom k hudbe. Hrá veľmi zodpovedne, čisto, elegantne, krásne frázuje. Je to mimoriadne dôsledný muzikant, ktorý na sebe veľmi tvrdo pracuje a to ma inšpiruje na každom hudobníkovi," vyznal sa Andrej Šeban.

Koncert Joea Satrianiho v Bratislave, ktorý sa uskutoční už 14. októbra, by si Andrej veľmi rád pozrel, má však iné povinnosti. "Ešte som ho naživo nevidel a rád by som si ho vypočul live. V čase Satrianiho bratislavského koncertu však budem v Londýne. Inak by som určite prišiel," priznal uznávaný slovenský inštrumentalista a skladateľ. S humorom tiež spomína, že kedysi mal so Satrianim spoločnú nielen hru na gitaru, ale aj vizáž. "Mal som vyholenú hlavu a nosil som čierne okuliare. Z diaľky som vyzeral ako on," smeje sa Andrej Šeban, ktorý sa v súčasnosti pripravuje na turné 15 rokov bez Filipa.


Joe Satriani predstaví v Bratislave nový inštrumentálny album Shockwave Supernova, ktorý obsahuje 15 skladieb. Spolupracoval na ňom s hudobníkmi z uznávanej formácie The Aristocrats v zostave - Mike Keneally (klávesy), Bryan Beller (basgitara) a Marco Minnemann (bicie), ale tiež s bubeníkom Vinniem Colaiutaom a basgitaristom Chrisom Chaneym. Nenechajte si ujsť ich spoločné majstrovstvo  a príďte si vychutnať jedinečný koncert 14. októbra v Aegon Aréne NTC.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Joe Satriani