Introvertná skupina Billy Barman sa opäť hlási o slovo. Po premiére aktuálneho singla Ľudožrút sa fanúšikovia kapely už o pár týždňov dočkajú nového albumu. Jeho krst sa uskutoční na dvoch špeciálnych koncertoch v Bratislave a v Košiciach.

Začiatkom leta predstavila kapela Billy Barman svoj hudobne i textovo špecifický singel Ľudožrút. V septembri skladba dostala aj vizuálnu podobu – videoklip natočil režisér Michal Kebis. Pomocou unikátnej technológie roztancoval tieňohru neľútostného boja ovečky s krvilačnými vlkmi.

Ako už bolo avizované, pieseň, ktorá vznikla v LVGNC Studios pod dohľadom producenta Mareka Rakovického, je pilotným singlom z pripravovaného druhého albumu. O avizovanej štúdiovke však zatiaľ skupina veľa neprezradila - v procese výroby unikol na verejnosť iba jej pracovný názov "Hlúposť, lenivosť a chlast", avšak samotná kapela túto informáciu dementovala.

Názov albumu tak aj naďalej ostáva tajomstvom, no známy je už aspoň mesiac vydania - podľa manažmentu kapely by novinka mala vyjsť v novembri na labeli Pavian Records. Pre fajnšmekrov sa chystá i jej vinylová podoba. Album bude pokrstený 26. novembra v bratislavskom Klube MMC a 29. novembra v košických Kasárňach/kulturpark.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show.

Foto: Igor Paliatka

Súvisiaci interpreti: Billy Barman