Svoje prvé veľké jubileum sa rocková kapela Metropolis rozhodla osláviť spolu so svojimi fanúšikmi na koncertoch. V rámci šnúry 10 rokov na scéne Tour sa formácia počas novembra predstaví v siedmich slovenských mestách.

Skupina Metropolis za 10 rokov od svojho vzniku stihla vydať tri štúdiové albumy, odohrala veľké množstvo koncertov pred domácim i zahraničným publikom a pochváliť sa môže aj niekoľkými hudobnými cenami (napr. Aurel v kategórii Najlepší hard & heavy album alebo Slávik - Skokan roka 2008). Koncertný program výročného turné bude zostavený zo skladieb z doteraz vydaných albumov ako napr. Mlyny či Fly. Odznejú aj novinky z práve dokončovaného štvrtého albumu skupiny s názvom XX8, z ktorého už skupina zverejnila novinky Všetko sa ti vráti a Loser.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na naozaj pestrý koncertný program, kapela si totiž na turné pozvala i hostí. Na väčšine koncertov vystúpia skupiny Neverback a Kýbel mačiek. Návštevníci košického koncertu sa môžu tešiť aj na skupinu Sám Sebou, Prešovčania na skupinu Odtiaľ Potiaľ a v Novom Meste nad Váhom sa v úlohe hosťa predstaví skupina Malý Princ.

Metropolis - 10 rokov na scéne Tour:

6. 11. - Košice, Riders Pub
7. 11. - Prešov, Metro Pub
13. 11. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
18. 11. - Nitra, Frankie Pub
21. 11. - Banská Bystrica, Klub 77
27. 11. - Námestovo, Barón Pub
28. 11. - Púchov, Queens Pub


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Pavol Dráb z Randal Group Production. Viac na www.metropolis.sk a www.facebook.com/metropolis.sk.

Súvisiaci interpreti: Metropolis