Napriek tomu, že má už 93 rokov, stále koncertuje. Legendárny arménsko-francúzsky šansoniér, spevák, hudobník a herec Charles Aznavour vystúpi v marci v Prahe. Naposledy tu hral na jar 2016, pred pár dňami mu tlieskala vypredaná Stadthalle vo Viedni. Zdá sa, že stále má čo rozdávať.

Ďalšie vystúpenie legendárneho speváka Charlesa Aznavoura sa v našich končinách uskutoční 16. marca v pražskom Kongresovom centre. Hoci koncert v roku 2016 bol avizovaný ako jediný, prvý a posledný v Prahe, zdá sa, že nebol. Ostáva veriť, že tretí z plánovaných koncertov sa spevákovi vydarí rovnako ako ten predošlý.

Prvý sa mal totiž uskutočniť ešte v roku 1969, ale po tom, ako sa Jan Palach upálil na protest proti okupácii našej krajiny vojskami Sovietskeho zväzu a spojencov, komunistická vláda umelcovo plánované vystúpenie zrušila.

Charles Aznavour,
vlastným menom Shahnour Vaghinag Aznavourian, napísal viac ako tisíc skladieb v ôsmich jazykoch. Na celom svete predal viac ako 180 miliónov kópií nahrávok. Venuje sa tiež herectvu. Objavil sa vo filmoch ako napríklad Strieľajte na pianistu (1960), Honba za gitarami (1963), Veľká nevera (1964) alebo Plechový bubienok (1979). V roku 1997 mu udelili čestného Cézara za celoživotné dielo.


Text: Hudba.sk (zdroj: Jiří Sedlák/ArtsMarketing.CZ + archív SITA)
Foto: AP Photo/dpa, Bernd von Jutrczenka

Súvisiaci interpreti: Charles Aznavour