Spevák britskej skupiny Bee Gees Robin Gibb bojuje s rakovinou pečene pomocou chemoterapie. Podľa jeho blízkeho priateľa Micka Garbutta je spevákov stav vážny, má však podporu priateľov a rodiny. "Pravidelne chodí na chemoterapiu a bojuje. Vždy, keď sa dá, ide domov za svojou rodinou, lebo tam sa cíti dobre. Ale v skutočnosti je vo veľmi zlom stave," uviedol.

Gibb si podľa neho zaumienil, že sa v apríli zúčastní na slávnostnom predstavení svojho hudobného diela Titanic Requiem, ktoré pripravuje pri príležitosti stého výročia potopenia lode. "Má veľmi pevnú vôľu, ak niekto dokáže túto chorobu poraziť, je to Robin," povedal Garbutt.

Šesťdesiatdvaročný hudobník tiež túži aj napriek svojej diagnóze ďalej koncertovať. Formáciu Bee Gees tvorí aj jeho brat Barry Gibb a slávnu trojku dopĺňal Maurice Gibb, ktorý v roku 2003 zomrel. Súrodenci Gibbovci počas svojej kariéry získali deväť hudobných cien Grammy. Medzi ich najznámejšie hity patria skladby Night Fever, Tragedy, How Deep is Your Love či You Win Again. V roku 1997 Bee Gees uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Informácie pochádzajú z webovej stránky Digitalspy.co.uk.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Tracy Brand

Súvisiaci interpreti: Bee Gees