To, čo by ešte prednedávnom znelo ako čisté sci-fi, sa stalo realitou. Reč je o skladbe, v ktorej sa spolu predstavili 50 Cent a Fat Joe. Na tom, že sa títo dlhoroční rivali teraz postavili spoločne za mikrofón, má zásluhu DJ Kay Slay. Uplynulý týždeň však priniesol aj ďalšiu veľmi zaujímavú spoluprácu, keď sily spojili Talib Kweli, Elzhi a Phonte.

Fat Joe a 50 Cent viedli dlhé roky spor, ktorý ukončili až predvlani v októbri na BET Hip Hop Awards. Tam sa obaja zúčastnili na spomienke na manažéra Chrisa Lightyho, ktorý 30. augusta spáchal samovraždu. Práve Lighty obidvoch rapperov objavil, a výrazne tak ovplyvnil ich životy. Taktiež chcel, aby sa Fifty a Joey Crack zmierili, toho sa však už nedožil. Po vyše roku od tejto udalosti sa teraz niekdajší rivali stretli aj za mikrofónom. Stalo sa tak v skladbe Free Again, ktorá sa bude nachádzať na albume Rhyme Or Die DJ-a Kay Slaya.

DJ Kay Slay feat. Fat Joe & 50 Cent - Free Again

Label Jamla Records, za ktorým stojí producent 9th Wonder, vydá už o päť dní kompiláciu s názvom Jamla Is The Squad. Na nej sa bude nachádzať aj bomba v podobe skladby No Competition, v ktorej sa stretli prvoligoví lyrici Talib Kweli, Elzhi a Phonte. A aby toho nebolo málo, o produkciu sa postaral Khrysis.

Talib Kweli, Elzhi & Phonte - No Competition

Phife Dawg z legendárnych A Tribe Called Quest predstavil prvý singel zo svojej pripravovanej druhej sólovky MUTTYmorPHosis. Ide o skladbu Dear Dilla, v ktorej, ako naznačuje už samotný názov, vzdal hold zosnulému producentovi J Dillovi. K skladbe vzniklo už aj video, ktoré bude mať premiéru začiatkom februára.

Phife Dawg - Dear Dilla

Pusha T aj po Novom roku pokračuje vo vypúšťaní nových videí k skladbám z jeho vlaňajšej debutovej sólovky My Name Is My Name. Najnovšie sa vizuálu dočkal track Suicide, v ktorom mu asistuje ďalší člen Re-Up Gang Ab-Liva. O produkciu skladby sa postaral Pharrell Williams.

Pusha T feat. Ab-Liva - Suicide

Nepoľavuje ani Roc Marciano, ktorý koncom minulého roka vydal de facto dva nové albumy. Tento mesiac má už na konte EP s názvom Branciano, ktoré produkoval kompletne DJ Brans. Nahrávka obsahuje napríklad aj track Do The Honors, v ktorom hosťujú Dino Brave a Lost Occupant.

Roc Marciano feat. Dino Brave & Lost Occupant - Do The Honors

Snáď ešte väčším workoholikom než Marciano je Homeboy Sandman. Ten svojich fanúšikov zásobuje novinkami v podstate neustále, a preto neprekvapuje, že aj momentálne pracuje na novej nahrávke. Pôjde o spoluprácu s anglickým producentom Paulom Whiteom s výstižným názvom White Sands. Prvou ochutnávkou sa stala skladba Wade In The Water.

Homeboy Sandman - Wade In The Water

O Step Brothers a ich debutovej štúdiovke Lord Steppington sme v ostatnom čase písali už niekoľkokrát. Album je konečne od utorka vonku, no The Alchemist & Evidence ešte krátko pred tým stihli z neho predstaviť ešte jednu skladbu. Ide o vec Mums In The Garage, v ktorej hosťuje Action Bronson.

Step Brothers  feat. Action Bronson - Mums In The Garage

Saigon si na 11. februára naplánoval vydanie nového albumu The Greatest Story Never Told Chapter 3: Hip Hop My Way, ktorým nadviaže na nahrávky The Greatest Story Never Told a The Greatest Story Never Told Chapter 2: Bread And Circuses. Z novinky ešte v decembri predstavil singel Best Mistake, ku ktorému teraz predstavil aj video.

Saigon feat. G. Martin - Best Mistake

Na záver si dáme konečne aj niečo nové z domácej scény. Konkrétne to bude video k skladbe Tu a tam, ktorú spoločne spáchali Plexo a producent Infinit. Track slúži ako prvý singel z ich spoločného albumu Votrelec, ktorý má vyjsť už v marci.

Plexo & Infinit - Tu a tam

Autor: Miguel Mitchél
Foto: hiphop-n-more.com

Súvisiaci interpreti: 50 Cent, Fat Joe