Sny zůstanou, to je titul reprezentatívnej kolekcie, ktorá vychádza v piatok 24. januára k nedožitým 55. narodeninám Petra Muka. Nová kompilácia vychádza pri príležitosti tohto, ale i ďalších okrúhlych výročí, ktoré sú spojené s výnimočným spevákom, skladateľom a textárom.

Kompilácia Sny zůstanou predstavuje najväčšie hity Petra Muka a skupín Oceán a Shalom, ktorých bol neodmysliteľnou súčasťou. Ani maximálna možná stopáž na CD a 2xLP nemôže stačiť na dokonalý prehľad jeho tvorby, tie najzásadnejšie piesne však nechýbajú.

Album vychádza necelé dva týždne pred 55. výročím spevákovho narodenia (4.2.1965), to však nie je jediný dátum, v ktorý si ho fanúšikovia budú pripomínať. 24. mája totiž ubehne desať rokov, odkedy predčasne skončila jeho pozemská púť.

Dve životné výročia navyše tento rok doplnia aj výročia profesijné: pred 35 rokmi sa zrodil Oceán, ktorý neskôr pred 30 rokmi vydal svoj debutový album Dávna zem. Štvrťstoročie uplynulo od konca ďalšieho úspešného projektu so zásadným podieľom Petra Muka, kapely Shalom. Zároveň to bude dvadsať rokov od vydania jeho najúspešnejšieho sólového albumu Jizvy lásky. V máji 2010 zase vyšiel jeho piaty štúdiový, a zároveň posledný sólový album V bludišti dnů.

Vydanie kolekcie Sny zůstanou je prvou aktivitou, spojenou s uvedenými a ďalšími tohtoročnými výročiami Petra Muka, umelca, ktorý bude navždy chýbať. O tých ďalších sa určite včas dozviete.

Zoznam piesní na CD/2LP:

1. Ráchel
2. Dávná zem
3. Prázdná ulice
4. Naděje
5. Až jednou
6. Léto měsíců
7. Bon soir, mademoiselle Paris
8. Pastýř stínů
9. Stín katedrál
10. Přicházíš s láskou
11. Zrcadlo
12. Neusínej
13. Tančíš sama
14. Něžné dotyky
15. Láska tě spoutá
16. Láska, ta nebezpečná věc
17. Sny zůstanou
18. A stejně tě ztrácím
19. Spolu
(20. Adonai - len na LP)

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Súvisiaci interpreti: Petr Muk