Nové CD kapely Yelllowe pokrstili Adam Ďurica a Katka Knechtová v Záhradnom centre v Bardejove. Zaujímavosťou je, že hoci skupina funguje na slovenskej hudobnej scéne už štyri roky, svoj debut vydáva až teraz.

"Yelllowe majú v názve žltú, ktorá je farbou životnej energie. Práve z tejto siedmej čakry vychádza životná sila a všetky emócie, ktoré my muzikanti nevyhnutne potrebujeme. Album preto krstím žltými lupeňmi ruží, aby chlapcov nikdy neopustila tvorivá energia," popriala kapele Katka Knechtová.

CD sa zároveň krstilo aj parenou knedľou. Dôvod vysvetlil spevák Fero Pivovarník - "Raz som išiel kúpiť do obchodu knedlík, ale zabudol som si doma peniaze. Pred obchodom som stretol fotografa Pavla Deleja, ktorý mi požičal drobné a potom sme si išli sadnúť. Pri čaji ma zoznámil s Jarom Gecim, ešte v ten deň sme si dali skúšku a keďže nám to ladilo, začali sme spolu hrať."

Yelllowe Zdroj: Pavol DelejViac fotografií z krstu nájdete v galérii

Ako sa rodí album

Bardejovské kvarteto nahrávalo desať skladieb dva roky. S názvom debutu hudobníci nešpekulovali a pomenovali ho jednoducho Yelllowe. O to viac si však dali záležať na piesňach s dôrazom na to, aby každá ponúkla individuálny zážitok. Členovia skupiny - František Pivovarník (spev), Jozef Dikun (gitara), Jaroslav Geci (basgitara) a Stanislav Čekan (bicie) - ťažili aj z toho, že už mali za sebou minulosť v zostavách svojich predchádzajúcich kapiel (The Bridge, RustyFace), a spolu sa vyhrali na slovenských, českých, poľských či slovinských pódiách.

Pri komponovaní podľa vlastných slov využívajú rôzne inšpirácie, pretože každý z nich preferuje svoj obľúbený žáner od pop rocku cez funk, až po metal. "Hudobné nápady väčšinou nosí náš gitarista Jožo Dikun a ostatní potom s nimi pracujeme. Samozrejme, každý si chce presadiť vlastnú myšlienku, ale doteraz sme vždy našli spoločnú reč. Tento tvorivý proces nás baví a posúva ďalej. Vždy sa snažíme o to, aby sa piesne od seba líšili, pričom podstatné pre nás je, aby si každý našiel na albume tú svoju," zdôraznil basgitarista Jaroslav Geci.

Yelllowe - Koniec

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol PR a produkčný manažér Imrich Makó.

Foto: Pavol Delej

Súvisiaci interpreti: yelllowe